Hallituskriisi: Onko todellista? (Hjallis Harkimo & Matti Virtanen) | #puheenaihe 47

Jaa
Upota
 • Mikä johti pääministeri Antti Rinteen eroon? Sopivatko SDP ja Keskusta samaan hallitukseen? Miten valtion omistajaohjausta tulisi kehittää?
  Näihin kysymyksiin ottavat kantaa Liike Nytin kansanedustaja Hjallis Harkimo ja toimittaja Matti Virtanen. Keskustelua juontaa Leevi Leivo.
  #hallituskriisi #politiikka #puheenaihe
  Jakso on nauhoitettu Eduskuntatalossa 4.12.2019.
  Some:
  puheenaihefi
  puheenaihefi
  puheenaihefi
  Podcast:
  open.spotify.com/show/4mzphUue58CGISjLR6eCfe
  podcasts.apple.com/fi/podcast/puheenaihe/id1452356442
  podcasts.google.com/?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy85MWJkNTljL3BvZGNhc3QvcnNz
  RSS Feed:
  anchor.fm/s/91bd59c/podcast/rss

Kommentteja • 43

 • Nyyrikki
  Nyyrikki 5 kuukautta sitten

  Hjallis, miksi PS:t näyttäs olevan sullekkin myrkkyä? Eihän persuja edes hyväksytä kenenkään hallituskumppaniksi. Antakaa heidän kunnolla näyttää, mitä saavat aikaan. Ei sinisten näyttö ollut ollenkaan PS:n näyttö.

 • Odd Chef
  Odd Chef 5 kuukautta sitten

  En osaa laajemmin analysoida alla hersyvien keskustelujen asiallissuudestat tai järkevyydestä, mutta yhden asian näin ekonomina (en ole millään mitarilla rikas) haluan tuoda esiin. Valtio-omisteisteisten yritysten ohjaus pitää erottaa polittisesta ohjauksesta. Jos esimerkkinä "Postin " johto mokaa ja "Postin hallitus" joutuu eroamaan, niin se ei ole peruste omistajien edustajien epäluottamukseen! Omistajien edustajat asettavat yhtiön hallituksen, eivätkä puutu operatiiviseen toimintaan! Näin sen pitää mennä. Verratkaa pörssiyhtiöön, jolla on miljoona osakkeen omistajaa ympäri maailmaa. Se, että valtio omistaa osan yrityksestä ei tee valtion edustajista juriidisesti vastuullisia muutoin kuin asettamiensa edustajien kautta.
  Valitettavasti nykymedian monimuotoisuus harhauttaa jokaisen, joka ajattelee näkevänsä asiassa jonkun vääryyden luulemaan, että tässä on joku juttu, jota voin ajaa julkisuudessa - minkähän verran tämäkin jupakka maksoi verorahoina täysin turhaan!!! Itse kiista-aihe täysin sivuseikka!

 • QBEY
  QBEY 5 kuukautta sitten

  Hjallituskriisi

 • whiteapollo11
  whiteapollo11 5 kuukautta sitten

  Hjallis = Alfffa

 • Mt Lb
  Mt Lb 5 kuukautta sitten

  Jep. Hjallis pääministeriksi ja Virmane presidentiksi niin saadaan Suomi nousuun. Tän miehen uskottavuus täysi nolla, kävelevä vitsi koko mies.

 • Mannered Bare
  Mannered Bare 5 kuukautta sitten +1

  Tämä hallitus ei kestänyt puolta vuotta ilman syviä kriisejä. Nyt meillä on uunituore feministi-kommunisti pääministerinä. Jotenkin vasemmistolaiset eivät ymmärrä, että se oma hurmos ei riitä, kun vastassa on kansa. Ja tämä kansa vielä nousee sen kertomaan.

 • arschka
  arschka 5 kuukautta sitten +3

  Joo, ½ Ylen rahoituksesta karsittava!

 • arschka
  arschka 5 kuukautta sitten

  Emmä sit tiiä, et eikö ministeriön edustaja Postin hallituksessa Minna Pajumaakaan ole ollut antennit pystyssä. Ja oliko Paateron ja sen rouvan keskustelukyky jäissä.

 • allu tuppurainen
  allu tuppurainen 5 kuukautta sitten +2

  kyllä oppositiossa on täysiä pellejä eduskunnassa

 • Metsän Otus
  Metsän Otus 5 kuukautta sitten

  Uskokaa tai älkää, mutta Posti on ottanut selviä harppauksia palvelunsa edistämiseen ja päivittämiseen. Verkkokaupan trendit sekä jatkuva
  digitalisaatio tarjoaa Postille paljon kasvumahdollisuuksia. Tämän vuodenm ensimmäisellä vuosipuoliskolla Posti jakoi yli 24 miljoonaa pakettia Postin pakettiautomaatteihin, joita on tällä hetkellä yli tuhat viisisataa kappaletta ympäri Suomea.
  Työn siirtyessä digitaaliseen maailmaan, jossa viestintä, koodaaminen, myynti ja tuotekehitys voi tapahtua kellonympäri. Aamuvirkut kuin yöeläimet kaipaavat mahdollisuutta käydä hakemassa nettitilauksiaan hetkinä, jotka heille sopivat parhaiten. OmaPosti-sovelluksesta on tullut Suomen suosituimpia sovelluksia, jonka kautta yksityishenkilöt ja yritykset voivat seurata postiaan, pakettejaan sekä laskujansa omasta kännykästään. Ihme, ettei PAU kiellä koko pirun applikaatiota.
  Posti on pienin askelin onnistunut kääntymään oikeaan suuntaan - toinen esimerkki on heidän asiakasprofilointipalvelu yritysasiakkaille: Kohderyhmien tunnistaminen sekä muuttoilmoituksien ilmoittaminen. Nämä ovat hyviä aloituksia, mutta miksi jättää asia puhtaaseen suoramarkkinointiin? Pitkäjänteiseen muutosmatkaan on vielä tarvetta vielä radikaalisempiin hankkeisiin.
  Posti tarvitsee uusia tulonlähteitä pysyäkseen pystyssä ja suomalaiset ansaitsevat laadukasta kotimaista palvelua internetissä. Tehdään Postista Suomen oma piilaakso, joka antaisi jokaiselle suomenkansalaiselle sähköpostitilin sekä asiakas- ja kauppiastilin Suomen suurimpaan verkkokauppa-alustaan. Kasvustrategiassapuhuttaisiin sinisen meren strategiasta ja siksi koen, että digitaalinen verkkokauppa alusta ja sähköpostipalvelu olisivat kunnianhimoisia aloitteita Postille, jotka voisivat nousta Postin lippulaivatuotteiksi!

 • Jari Markkanen
  Jari Markkanen 5 kuukautta sitten

  Suomessa pitäisi uudistaa koko vaalijärjestelmä. Hiiteen puolueet ja ryhmittymät. Jokaisen Yksilön saama äänimäärä pitää kertoa kertoimella joka johdettaisiin äänestysalueen asukasluvun ja Hyvinvointimittarin antamista luvuista. Sitten 200 parhaan lukeman saanutta on eduskunta joka muodostaa hallituksen. Vie vähän enemmän aikaa mutta tulevaisuuden kehityksen kannalta on ainoa toimiva tulevaisuuden ratkasu. Samalla voitaisiin säästää paljon rahaa koska puoluetuet olisi tarpeettomia samoin kaikkinen lehdistötuki / informaatiotuki koska puolueita ei enää olisi. Olisi vapaiden yksilöiden muodostamia "ryhmiä".

  • Pixeljokke bit
   Pixeljokke bit 5 kuukautta sitten

   Ja mites ajattelit että tällanen eduskunta sais sovittua mistään yhtään mitään? Nykyäänki on jo tarpeeks hidasta toi asioiden läpivienti. Parempi malli olisi kolmipuoluejärjestelmä, jossa puolueiden arvomaailmat kohtaisivat enemmän kuin nykyään, ei tarvitsisi vääntää asioista niin pitkään. Puolueiden ajamat pitkän tähtäimen asiat päätettäisiin kansanäänestyksellä, jossa olisi monta aihealuetta, mistä pitää ruksata. Kansan edustajien tulisi olla oman alansa ammattilaisia jotka keskittyvät niihin asioihin mitkä hallitsevat. Yksi vaatimus olisi, että heidän pitäisi likvidoida kaikki osakeomaisuutensa ja muut suhteet (jonkin määritetyn kohtuuden rajoissa) joiden kautta voi lobbaamalla hyötyä.

 • Olemme-Valkoisia
  Olemme-Valkoisia 5 kuukautta sitten

  Kyllä ideologiat tulee elämään. Globalistit ja localistit uusi jako.

 • artolauri
  artolauri 5 kuukautta sitten +1

  * Niin Rinne piti kammeta ulos, koska Rinne hirttäytyi ydinkiimaansa. EU päätti kuitenkin iloksemme poistaa Suomen vetämän ydinteollisuuden ekoenergioiden listoilta. Ja EU vaati Suomelta tämän Rinteen mallin kaatamisen näin suoraan! * Arto Lauri FIchannel on tosiaan se meidän kaikkien kanava . Joka pitää tilata itselleen ja kavereille.

 • Markku
  Markku 5 kuukautta sitten

  Kokoomus korpitaipaleelle kokoomus on luopunut arvoistaan ja ne ei ole ainakaan suomen hyväksi. PS KD ja vasurit hallitukseen.

 • Seppo Tuhkanen
  Seppo Tuhkanen 5 kuukautta sitten +1

  Harkimo vois ruveta hoitamaan lapsenlapsia🤔🇫🇮🎅

  • Seppo Tuhkanen
   Seppo Tuhkanen 5 kuukautta sitten

   ISIS lapset eivät ole. Suomalaisia monen muslimi maan kansalaisia huolehditaan suomalaisista lapsista Suomessa kerrotaan suomalaiselle naiselle ettei kannata lähteä ISIS alueelle perustamaan perhettä 🚣👍🇫🇮🎅🤔

 • Make Wassion
  Make Wassion 5 kuukautta sitten +1

  Täytyy kysyä, että oletko loppujen lopuksi esim. politiikan hanke, tiedät ketkä rahoittaa politiikkaa ja miten sitä rahoitetaan, ketkä sitä rahoittaa, sinua suoraan ja epäsuoraan, Vai oletko yksinäinen yksilö?

  Tiedätkö kuka/ketä sinun taustalla on ja kuka sinuun on epäsuorassa yhteydessä. Tunnetko ne ihmiset, Tunnetko jokaisen ja jokaisen agendan?Jokainen antaa sinulle ja menettää häneltä ja sinulta. Tunnetko jokaisen "Hyvä veli" eli vapaamuurarin ja jne ja esim. "illuminatin"-jäsenen eli keskuspankki, IMF ja jne... Onhan noita. Menettääkö siinä jo sielunsa suuremmat tahonsa kuin sinä tai minä, siinä menettää maaplanettaa eli Äiti Maa eli Äiti Gaia!

  Minä olen itse ihminen, joka seuraa täällä paskat housussa, että mitä luulette tekevänne ja katson kun myytte siellunne Saatanalle eli omalle Egollenne ja sille loputtomalle rahalle jota maailmassa voi vaikka vittu painaa. Itseni taustat on se, että olen tutustunut leikkiin jota kutsutaan tunnelmaksi. Kuka sen luo seuraavaksi Saatana, Sinä Vai Minä vai me yhdessä! Vai viekö Saatana koko potin

  Ja joka kerta kun kosketat sen eli tämän mietit, että miksi, miksi politiikkaa rakennettiin esim. filosofian ympärille. Koska Politiikka rakennettiin filosofian ympärile, Hjallis, Tervetyuloa helvettiin, sillä siellä olemme ja sinne olemme menossa tajuamatta miksi menemme helvettiä kohti! Ystävällisesti Make. PS. Bannioille siirtyy sitten se seuraava taakka! Olkaa valmiina siihen!

 • juuso257
  juuso257 5 kuukautta sitten +11

  Paskanpuhujien analysointia paskanpuhujista

 • Kalervo Antero Nieminen
  Kalervo Antero Nieminen 5 kuukautta sitten

  Mä en ymmärrä omistajaohjauksen väärää?! Vaan aina on olla ohjaamassa! Enkä tätä seko juttua hyppimistä asioista toisiin ja aina yksi uuisi lisäksi! Hjallis käy kuumana ja Mä kun kuuntelen!

 • Kalervo Antero Nieminen
  Kalervo Antero Nieminen 5 kuukautta sitten +1

  Eikö niiltä kysytä, jotka on vastaan. Et miten Ne sen tekis sitten? Miten joku voi olla eri mieltä jos asia on hyvä eikä voi sitä ääneen sanoa mitä mieltä on, mutta on vastaan!

 • Toni T
  Toni T 5 kuukautta sitten +4

  Turha Sipilää on puolustella ja kyllä se on niin että Sipilä vetää naruista ja ohjaa kulmunia niinkun Marinin ja Rinteen kohdallakin.

  • paawo zieni
   paawo zieni 5 kuukautta sitten

   @Critical Mass paska valuu suomalaisten veronmaksajien niskaan, kaikki sipilä,rinne,stub,berner,soini jne pihalla ku lumiukko koko sakki!! valmis sirkus!!

  • paawo zieni
   paawo zieni 5 kuukautta sitten

   kyllä sipilä, on täysi.... kaikki sen tietää.....

  • Critical Mass
   Critical Mass 5 kuukautta sitten

   @THEweelaful Niin mutta Antin ja Juhan käskyt tuleekin sitten brysselistä, eli käytännössä paska valuu alaspäin. Ei suomen asioita ole suomessa päätetty enään vuosikymmeniin.

  • THEweelaful
   THEweelaful 5 kuukautta sitten

   jännä että ikinä kukaa "sipilä" tai "rinne" ei mukamas ohjaile miehiä mutta naisista aina sama saatanan virsi.

  • THEweelaful
   THEweelaful 5 kuukautta sitten

   joo, marin varsinki on kyllä oikeen sätkynukkemateriaalia *sarkasmivaroitus*. Toni hei, naisilla on oma tahto ja ne sanoo kyllä miehille koska voi pitää päänsä kiinni.

 • ToysAreMe75
  ToysAreMe75 5 kuukautta sitten +2

  Keskusta kaipaa nyt täysremontin. Sipilän kokoomuslarppausharhailut ja Kulmunin epävarmuus ja siskoilu laitavasemmistolaisen Marinin kanssa ei myöskään vie keskustaa eteenpäin. Sinällään, keskustan ei pidäkään mielestäni mennä eteenpäin, siis aatteellisesti. Vaan palata juurilleen aitoon alkiolaisuuteen. Keskustassa on vielä sellaisia toimijoita, ja laaja kenttä jolle olisi tuki ja kannatusta MIKÄLI se vain menisi poliittisella kartallaan sille paikalle missä aito-alkiolaisen puolueen kuuluisikin olla. Ja tämän sanon ihmisenä joka ei ole muistinsa mukaan koskaan äänestänyt keskustaa. Ja tuskin äänestääkään.

 • Pahani Julmu
  Pahani Julmu 5 kuukautta sitten +2

  Statler & Waldorf.

 • Sauna Vihta
  Sauna Vihta 5 kuukautta sitten +7

  Nyt oli kyllä Postin suhteen kaikki ihan pihalla. Katsokaa MOT:in Posti dokumentti YLE Areenasta.
  Postin kirjeet ja paketit on voitollisia mutta Posti on vain hassannut jatkuvasti kymmeniä miljoonia Venäjän Itellaan joka on ollut 6 vuotta jättimaisen tappiollinen. Lisäksi Posti kilpailee suomalaisten kuljetusliikkeiden kanssa Suomen sisäisessä logistiikassa eli tavarakuljetuksissa ja myy -20% alihintaan tavarakuljetuksia verrattuna muiden kuljetusliikkeiden tarjouksiin eli varmasti raskaasti tappiolla ja Posti ennen eritteli logistiikan tuloksen mutta on Keskustan Sipilän ja Lintilän omistajaohjauksen aikana ruvennut piilottamaan sen tilinpäätöksissään eli siis tavallaan "cooked the books" piilottamalla logistiikan tappiot ja jos Posti olisi Pörssissä niin toihan olisi arvopaperimarkkinalain vastaista.
  Ei ole mitään järkeä että Posti kilpailee tappiolla suomalaisten kuljetusliikkeiden kanssa tavarakuljetuksissa.
  Lisäksi Posti on ostanut tappiollisen logistiikan päälle lisää logistiikkayrityksiä jotka on ajettu tappiolle ja joissa on sit ollut YT:t ja joita Posti on sit myynyt pois.
  Postin hallitus ja koko johto pitää vaihtaa noiden MOT:in paljastamien sekoiluiden takia ja Postin pitää myydä tai ajaa alas Venäjän Itella jättitappioineen ja Suomen logistiikassa pitää lopettaa logistiikkayritysten ostaminen ja ali-hinnoittelu tavarakuljetuksissa pitää lopettaa ja Postin pitää toimia siinä voitollisesti eli osa myyntiin nyt omistuksessa olevista ja lopuille vaatimus että pitää tulla voittoa.
  Lisäksi erityistilintarkastus jossa selvitetään kuinka monta kymmentä miljoonaa logistiikkaan on hassattu.

  • Ari Lehtiniemi
   Ari Lehtiniemi 5 kuukautta sitten

   Posti lakkautetaan (myydään). Finnair myydään. Yle kutistetaan 1/10 osaan tai lakkautetaan. Täysin olemattomia rahareikiä kaikki. Postin itsensä mukaan sillä on 16 kilpailijaa, joten eiköhän ne hoida hommat. UPS ja DHL tulee ensimmäisenä mieleen. Joku apina mietti, mistä postiin saadaan tämän jälkeen pätevä johtaja. Jaa-a, se edellinenhän oli ainakin palkkauksen perusteella hyvinkin pätevä, vai mitä? Ainakin ryssi hommat eismerkillisen tehokkaasti, niinkuin niin kovapalkkaiselle asiantuntijalle sopiikin. Kaivakaa joku pultsari sillan alta 1500 euron kuukausipalkalla... tokkopa saa niin paljon vahinkoa aikaan. Ja sitä paitsi, sen jälkeen kun posti on yksityistetty, ketään ei enää kiinnosta, sillä yksityiset firmat saavat maksaa johtajalle ihan niin paljon kun lystäävät, sillä raha on pois osakkeenomistajien rahapussista.

  • Critical Mass
   Critical Mass 5 kuukautta sitten +1

   Herää vain kysymys että kuka tästä hyötyy? ei tällaista tapahdu ilman että joku siitä jotenkin hyötyy.

  • THEweelaful
   THEweelaful 5 kuukautta sitten

   Just näin! pussi pois päästä ihmiset!

 • aina kantasuomalainen
  aina kantasuomalainen 5 kuukautta sitten +3

  Herra armahda, miten paljon pahaa ollaan tehty että tällainen kokoonpano hallitukseksi on tähän maahan tulossa.Tänään SDP ehdottaa tätä maata johtamaan kolmekymppistä naista jolla on kaksivuotias lapsi eikä juuri mitään työkokemusta eikä yrittäjyyskokemusta, nyt menee uskottavuus jo ennenkuin ovat aloittaneet.. Entinen hallitus oli myymässä valtion omaisuutta, ex pääministeri on tunnustellut uuden hallituksen, joka aikoo pitää edellisestä hallitusohjelmasta kiinni, aikovat siis edelleen myydä valtion vähäistä omaisuutta sekä muut asiat joita hallituksen tehtäväksi tulee.

  • kanava
   kanava 5 kuukautta sitten

   @Sauna Vihta Onhan se typerää, jos olet kaikessa toiminnassa yhteiseen hyvään tähtäävä valtiomies. Mitä luulet, minkälainen osa poliitikoista on tuota ihmistyyppiä?

  • Sauna Vihta
   Sauna Vihta 5 kuukautta sitten +1

   Niinkuin Harkimo sanoi niin tuottavan omaisuuden myynti josta saa osinkoja on typerintä mitä voi tehdä kun tuotto on 4-5% vuodessa osingoista ja valtio saisi saman määrän lainaa 0,1% koroilla tai nolla koroilla.
   Veikkaan että SDP ja Keskusta ja Vihreät ja RKP ja Vasemmistoliitto menee tyhmyyksiissään myymään juuri Nesteen osakkeita ja muita tuottavia osakkeita joka on järjetöntä typeryyttä.
   Keskustan Sipilä aloitti tuon järjettömän sekoilun sillä ennen Valtion omisti yli 50% Nesteestä mutta Sipilä ja Lintilä myi jatkuvasti Nesteen osakkeita koko edellisen hallituksen 4-vuotisen kauden ja nyt omistus reilusti alle 50% eli strateginen valtion yhtiö haaskattiin niin että omistus alle 50% ja samalla haaskattiin seuraavan 10 vuoden ajalta satojen miljoonien osinkotuotot jotka nyt pitää kerätä veronmaksajilta veroina tai ottaa velkana.
   Sipilä ei ole mikään osaava johtaja kun tuommoisen tunaroinnin teki ja Lintilä on kupla osaamisensa tasolta ja ei varmaan osaisi mitään jollei Hetemäki olisi kuiskaamssa korvaan mitä sanoa.

 • Jonathan Swift
  Jonathan Swift 6 kuukautta sitten

  "Normaalit ihmiset menee ihan sekasin " Hjallis?

 • Jonathan Swift
  Jonathan Swift 6 kuukautta sitten

  Politiikka ja navigointi on kaksi eri asiaa.

 • lochyes
  lochyes 6 kuukautta sitten

  Vaikka velkaantuminen on todennäköisin huoli tämän jakovara hallituksen osalta, niin ajatus äkkijarrusta asioiden mennessä mönkään(lama tms), on vielä kauheampi. Silloinhan juuri pitäisi elvyttää! Haluan uskoa VV-ministeriön virkamiesten osaavan Keynesinsä, ettei jätetä hallituksen lähihoitajia vetämään Suomen taloutta kokonaan vessasta alas.

  En tiedä lukeeko siellä hallitusohjelmassa oikeasti maininta tuosta äkkijarrusta. Jos lukee, se ei ole hyvä ohjelma. Toiseksi se ei ole välttämättä hyvä asia, että hallitusohjelma on "kunnianhimoinen", jos suunta on väärä. Hyvä hallitus on sellainen, joka pysyttelee ihmisten ja yritysten tieltä, kun yksityinen puoli luo uutta hyvinvointia tänne. Erinomainen olisi sellainen, joka jopa mahdollistaisi näiden toiminnan kasvun.

 • J Torst
  J Torst 6 kuukautta sitten

  kaikea niita on kuin tamakin foorum, eiko toi haastattelija pese kasvoja koskaan,onko lehmansonta naamasa? Katkera uko toi Harkimo,ei Orpo antanut hanele mitaan ministerisalkua,, menkoon hakemaan sita mustalatkaa ja jakamaan juomapulloja,,

  • J Torst
   J Torst 5 kuukautta sitten

   @Sauna Vihta Kuulepa VIhtahousu, tiedetaan mita toi Harkimo on huseraanut, lahto tuli ja akkia kokoomuksesta! Te olete todella ansainneet Rinteen ja eraan Marinin,tupera porokansa!!

  • Sauna Vihta
   Sauna Vihta 5 kuukautta sitten +1

   Orpo ei olisi nyt Kokoomuksen puheenjohtaja jollei Harkimo olisi päättänyt että Stubb on liian typerä ja se pitää saada vaihtoon.
   Oli Orpolta tunarointia että ei antanut suurimmalle tukijalleen Kokoomuksen puheenjohtajaksi jotain palkintoa vaan lähinnä kettuili.
   Jos Harkimo olisi jäänyt Kokoomuksen eikä olisi perustanut Liike Nyt:tiä niin Kokoomus olisi ollut isoin puolue 2019 eduskuntavaaleissa ja Petteri Orpo olisi nyt pääministeri Rinteen/Marinin sijaan.

 • Juha Toivanen
  Juha Toivanen 6 kuukautta sitten +8

  Hjallis👍

 • Pentti Immonen
  Pentti Immonen 6 kuukautta sitten +10

  Hienoa Ylestä puolet pois.

 • Pentti Immonen
  Pentti Immonen 6 kuukautta sitten +2

  Hyvät kommentit...

 • J.J.
  J.J. 6 kuukautta sitten +10

  Hyvä juontaja. Eikä vieraissa vikaa.

 • Holo Holopainen
  Holo Holopainen 6 kuukautta sitten +1

  Milloin oli sovittu että Posti siirtyy käyttämään - halvempaa työvoimaa ? Siis tehtiinkö sopimus tämän Hallituksen aikana 6kk ? Siis minne hiihti Postin Johtaja - kun lähti omille teilleen ? Eikö hän voisi kertoa Tava kansalle - sillä hänen ei tarvitse olla Vaaleissa ehdokkaana ! Eli mitä on annettu ymmärtää ja mikä on Postin tulevaisuus ! Herää kysymys että onko ALKO & VEIKKAUS - seuraavaksi ja kaikki saa päättää että kukka on ja kukka ei ole ?

  • Holo Holopainen
   Holo Holopainen 5 kuukautta sitten

   @Sauna Vihta Eli miten tästä voi syyttää Paateroa ? Jos vastaus piti paikkansa - niin eikö tossa ole ihan toinen Puolue & nimi keneltä kannattaisi kysellä asiasta ?

  • Holo Holopainen
   Holo Holopainen 5 kuukautta sitten

   @Sauna Vihta Kiitos ! Hyvä vastaus - ja itse en tiennyt koko historiaa / mutta nyt tiedän !

  • Sauna Vihta
   Sauna Vihta 5 kuukautta sitten +1

   TES-shoppailu aloitettiin jo syksyllä 2017 kun Keskustan Lintilä oli omistajaohjausministerinä ja hallitus oli Keskusta, Kokoomus ja Siniset.
   Posti siirsi noin 2500 sanomalehtien aamujakajaa PAU:n tessistä Teollisuusliiton tessiin ja palkat tippui -50%
   Tää oli mahdollista koska Teollisuusliiton Riku Aalto oli neuvotellut varmaankin Suomen surkeimman työehtosopimuksen jossa palkka 8,90 tunti ja lisät joitain kymmeniä senttejä yötyöstä ja Posti teki sopparin Medialiiton kautta Teollisuusliiton kanssa tytäryhtiönsä kautta ja sitten siirsi työntekijät varsinaisesta Posti Oy;stä siihen tytäryhtiöönsä Posti Palvelut Oy:hyn mitä sit 2019 yritettiin tehdä niille 700 pakettilajittelijalle nyt viime vaiheessa ja kesällä oli suunnitelma siirtää kaikki 10 000 Postin työntekijää tuohon Riku Aallon Teollisuusliiton tekemään Suomen surkeimpaan tessiin.
   TES-shoppailu ja palkkojen polkeminen sillä niin alas että ihmiset ei palkalla elä vaan joutuu nostamaan veronmaksajien rahoilla maksettavaa asumistukee ja toimeentulotukee on mahdollista koska Riku Aalto neuvottelee niin surkeita sopimuksia.
   Valtion ja veronmaksajien kannalta palkkojen polkeminen niin alas että niillä ei elä on järjetöntä koska veronmaksajat joutuu maksamaan palkan päälle asumistukee ja toimeentulotukee johon massit otetaan veronmaksajien rahoista.

 • Harri Pitkänen
  Harri Pitkänen 6 kuukautta sitten +6

  Veikkaus on urheilun syöpä. Näin sanoin jo yli 10v. sitten. Nyt syöpä on levinnyt jokaiseen yhteiskunnan kolkkaan. Veikkauksen monopoli olisi purettava KOKONAAN. Veikkaus passivoi kaikki "edunsaajat", kun ne saavat rahoitusta automaattisesti. Avustusjärjestöjen rahoitus jne. on tultava valtion budjetista Ei niiden hengissäpysyminen ja toiminnan mahdollistaminen voi olla uhkapelirahoista kiinni. Varsinkin, kun rahoittajina ovat pääsääntöisesti juuri nämä avustusten saajat. Sillä erotuksella, että rahoista vetää välistä Veikkaus ja sen johtajat ja heidän propagandakestityksensä. Itse urheilun ystävänä haluaisin, että pelaamani urheiluvedonlyönnin rahat menevät urheiluun! Mielestäni minulla on oltava oikeus valita. Vain rasti ruutuun, minne haluaa rahojen menevän. Ei kiinnosta tukea höpöhöpö taitelijoiden pensselihankintoja tai balettitanssijan tossuja jne. Taiteilijat, tanssijat jne. voivat itse järjestää "kilpailuja" tai muita tapahtumia, joista voi lyödä vetoa tai kerätä muuten rahaa toimintaansa omilla toimillaan. Urheiluvedonlyönnin rahat urheilulle! Olen varma, että nämä urheiluvedonlyöjät ovat suurimmalta osin samaa mieltä. Urheiluseurat ja huippu-urheilu ovat passivoituneet aktiivisuudestaan ja innovatiivisuudestaan rahanhankinnasta ja syynä on veikkaus ja sen monopoli. Monopolin purkamisen jälkeen kaikkien avunsaajien on itse mietittävä rahoituksensa. Osa kuuluu selkeästi valtiolle, osan pitää itse aktivoitua. Lainsäädännöllä olisi vain turvattava/estettävä/asetettava ehtoja, jotta suurkansalliset vedonlyöntitoimistot eivät kääri voittojaan ulkomaille. Tämä ei liene ongelma. Toinen radikaali vaihtoehto on valjastaa Veikkaus kokonaan ikuisuuskysymyksen rahoitukseen; vanhustenhoitoon kokonaisuudessaan uudistaen se täysin. On parempi keskittyä yhden asian kuntoon laittamiseen kuin hoitaa kaikkia asioita huonosti. Tässä tapauksessa siis eriytettäisiin vedonlyönti kahteen selkeään tarkoitukseen. Veikkaus vanhustenhoitoon ja yksityiset vedonlyönnin järjestäjät hoitaisivat sitten urheilun rahoituksen.

  • Holo Holopainen
   Holo Holopainen 6 kuukautta sitten +3

   Minne ne rahat sinusta kuuluu ? Kenelle ? Eikö ole pelko että nämäkin rahat - menevät - maihin jossa ei tiedetä SM LIIGAN & JALKAPALLO LIIGAN kertoimista mitään ?

 • Tanja E
  Tanja E 6 kuukautta sitten +10

  Vasemmisto yrittää ylläpitää luokkajakoa mutta sitä ei enää ole. Maailma on muuttunut.

 • Hannu Hyvärinen
  Hannu Hyvärinen 6 kuukautta sitten +6

  Politiikka on vain paskan jauhamista yksinkertaisista asioista; ei mitään sivistystä eikä todellista tahtoa ja ymmärrystä tavallista kansaa kohtaan, vaikka tarkoitus pitäisi olla se että kaikilla muillakin kuin ammatti kusettajilla elämä olisi piirun verran helpompaa tässä pimenevässä maailman ajassa...

 • tommi salo
  tommi salo 6 kuukautta sitten +8

  Presidentti ainesta

 • tommi salo
  tommi salo 6 kuukautta sitten +15

  Hjallis on viisas mies .Halla-ahon hallitukseen ehdottomasti mukaan . Sitä en voi silti käsittää ,miks ott Jungerin pellen mukaan

  • Sauna Vihta
   Sauna Vihta 5 kuukautta sitten +3

   Liike Nyt:in kannatus olisi 3% jos Jungnerille annettaisiin potkut. Jungnerilla on käänteinen midaan kosketus eli aina ne kaikkein typerimmät ideat ja ehdotukset joka asiasta.

 • Matiaza
  Matiaza 6 kuukautta sitten +12

  Antaisit miesten puhua, etkä heti vaihtaisi puheenaihetta kun keskustelu on menossa "väärään" suuntaan.

  • Gibbon
   Gibbon 6 kuukautta sitten +1

   Ei voi ajaa omaa agendaa, jos joku alkaa puhumaan viisaammin kuin minä itse.

 • Kultti
  Kultti 6 kuukautta sitten +16

  Nyt oli kyllä onnistunut vierasvalinta. Ehkä ohjelmahistorian (näkemäni) paras.

  • Sauna Vihta
   Sauna Vihta 5 kuukautta sitten +1

   Nyt oli kyllä Postin suhteen kaikki ihan pihalla. Katsokaa MOT:in Posti dokumentti YLE Areenasta.
   Postin kirjeet ja paketit on voitollisia mutta Posti on vain hassannut jatkuvasti kymmeniä miljoonia Venäjän Itellaan joka on ollut 6 vuotta jättimaisen tappiollinen. Lisäksi Posti kilpailee suomalaisten kuljetusliikkeiden kanssa Suomen sisäisessä logistiikassa eli tavarakuljetuksissa ja myy -20% alihintaan tavarakuljetuksia verrattuna muiden kuljetusliikkeiden tarjouksiin eli varmasti raskaasti tappiolla ja Posti ennen eritteli logistiikan tuloksen mutta on Keskustan Sipilän ja Lintilän omistajaohjauksen aikana ruvennut piilottamaan sen tilinpäätöksissään eli siis tavallaan "cooked the books" piilottamalla logistiikan tappiot ja jos Posti olisi Pörssissä niin toihan olisi arvopaperimarkkinalain vastaista.
   Ei ole mitään järkeä että Posti kilpailee tappiolla suomalaisten kuljetusliikkeiden kanssa tavarakuljetuksissa.
   Lisäksi Posti on ostanut tappiollisen logistiikan päälle lisää logistiikkayrityksiä jotka on ajettu tappiolle ja joissa on sit ollut YT:t ja joita Posti on sit myynyt pois.
   Postin hallitus ja koko johto pitää vaihtaa noiden MOT:in paljastamien sekoiluiden takia ja Postin pitää myydä tai ajaa alas Venäjän Itella jättitappioineen ja Suomen logistiikassa pitää lopettaa logistiikkayritysten ostaminen ja ali-hinnoittelu tavarakuljetuksissa pitää lopettaa ja Postin pitää toimia siinä voitollisesti eli osa myyntiin nyt omistuksessa olevista ja lopuille vaatimus että pitää tulla voittoa.
   Lisäksi erityistilintarkastus jossa selvitetään kuinka monta kymmentä miljoonaa logistiikkaan on hassattu.

 • J.J. K
  J.J. K 6 kuukautta sitten +14

  Hienoo et saitte Hjalliksen podcastiinne.

 • Etu Nimi
  Etu Nimi 6 kuukautta sitten +1

  Harkimokin on nyt sitten Myös niellyt Systeemin "Lait" ...Koukkuineen...Vaikka...VALEHTELEE ...Taistelevansa sitä Vastaan....
  Sääntö 1...ÄLÄ KOSKAAN PALJASTA POLIITIKKOJEN VALEHTELEVAN KANSALLLE....Vaan kutsu sitä ...MUNNELLUKS...Totuudeks...
  Sääntö 2...MINÄ EN PALJASTA SINUN VALHEITA...JOS SINÄ ET PALJASTA MINUN VALHEITANI...
  Sääntä 3... KUN TÄSTÄ ON YHTEINEN YMMÄRRYS...NIIN LÄHDETÄÄN PORUKALLA ELÄMÄÄN KUIN SIAT PELLOSSA...KANSAN KUSTANNUKSELLA
  Sääntö 4 ...ÄLÄ ...KOSKAAN...PALJASTA TÄTÄ SALAISTA SOPIMUSTA...KANSALLE

 • Tapio Gröndahl
  Tapio Gröndahl 6 kuukautta sitten +68

  Uudet vaalit joidenka seurauksena hallituksen päärungon muodostavat PS, KOK, KD, LIIK. PS ryhmästä pääministeri ja sisäministeri. KOK ryhmästä valtionvarainministeri ja ulkoministeri. Puolustusministeri PS tai KOK. Opetusministeri KD. Harkimosta omistajaohjausministeri ilman kuntaministerin salkkua. KESK mukaan hallitukseen jos oikaisee ryhtinsä ja sieltä maa ja metsätalousministeri. Muista en osaa sanoa.

  • Helena Tanaka /Puustinen
   Helena Tanaka /Puustinen 5 kuukautta sitten +1

   Tapio Gröndahl eiköhän parempi poista EU:sta ja suljetaan koko Suomen rajat

  • jep ulis
   jep ulis 5 kuukautta sitten

   Alkaa mennä parodian puolelle enemmän kuin ääliöjuontajan sönkötykset siitä kuinka pääomatuloverotus tuottaa kansantaloudelle enemmän kuin pääomatulot :D

  • Tapio Gröndahl
   Tapio Gröndahl 5 kuukautta sitten +1

   @Jxc Lxc Ottamatta kantaa minkään puolueen henkilövalintoihin... niin suomi tarvitsee isänmaallisemman hallituksen ja hallitusohjelman.

  • Jxc Lxc
   Jxc Lxc 5 kuukautta sitten +1

   Sopis mulle, Kokkarit tarvis isänmaallisemman puolueenjohtajan tosin

  • Tapio Gröndahl
   Tapio Gröndahl 5 kuukautta sitten +1

   Helena Tanaka/Puustinen. Ihan hyvä vaihtoehto tuokin... Jos oletetaan että, PS euroedustajien kuvioita ei hämmennettäsi, ja ministeritehtävät jaettaisiin osaamisen ja kokemuksen perusteella niin, PS ryhmästä pitäisi käsittääkseni kaivaa esille toistaiseksi vähemmän tunnettuja henkilöitä. Se ei sinänsä ole haitta...Mutta ( ketä he olisivat ) sen arvioiminen on tällaiselle politiikkaa vähemmän tuntevalle vaikeampaa. Alkuperäinen arviointini perustui todennäköisyyteen siitä, kuinka mistäkin ryhmästä saattaisi löytyä sopivia henkilöitä. ( menemättä tarkemmin henkilöiden nimiin )