Tämä on törkeää rahastusta!

Jaa
Upota
 • Julkaistu 19.02.2020
 • Caruna on monopoliasemassaan nostanut sähkönsiirtomaksuja valtavasti. Mitä hyötyä on esimerkiksi eläkkeiden korotuksista, jos sähkönsiirtomaksut syö ne kaikki?
  Seuraa mua somessa:

  Instagram: bit.ly/2wBcgvV
  Twitter: bit.ly/2hRYZg3

Kommentteja • 100

 • Merja Rm
  Merja Rm 2 kuukautta sitten

  Tuulivomat pitää loppua , missä asumusta on.

 • teme007
  teme007 3 kuukautta sitten

  Mutta lämpöpumput on sähköenergiasta riippuvausia ja vain puskureita niille, varsinkin ydintalvella ne menettävät hyötysuhteensa. Eka pitää saada energiantuotanto omavaraiseksi, sitten mietittävä vaihtoehtoja ja jakoperusteita sen infralle.

 • Kerasokima
  Kerasokima 5 kuukautta sitten

  Hauska taas huomata kuinka vähän ihmiset sähköön liittyvistä asioista tietävät, Hjalliski höpisee kyllä vähän ohi aiheen... Juuri tämän takia moni maksaa ihan siitä myyntiosuudestakin ylihintaa ei tietoisuutta, ei seurantaa=yhtiöt voittavat rahat omaan taskuun

 • Varpem
  Varpem 5 kuukautta sitten +2

  Miten se nyt maksaa likaa ostaa takas jos valtio pakkolunastaa sen KKOn voimin? Kauppa on Jyrki Kataisen sooloilema vallan väärinkäytös Pekka Haaviston ollessa lomalla, kaikki sen tietävät. Sen lisäksi Katainen pakeni Brysseliin, kun hänelle hommattiin uusi pesti vastineeksi korruptiosta.

 • R&R Garage / Tube-Keijo
  R&R Garage / Tube-Keijo 5 kuukautta sitten

  nyt pakko sanoo kun enempi suo seurannu oot hyvä ja fiksu tyyppi puhut asiaa etkä aja vaan omaa etuasi 👍

 • R&R Garage / Tube-Keijo
  R&R Garage / Tube-Keijo 5 kuukautta sitten

  oikeesti järjetöntä tuo sähkönsiirto hässäkkä ihan rahastusta on ne ennenkin siirtyny johtoja pitkin niinkun ennenkin 😂

 • Bisous von lauder
  Bisous von lauder 5 kuukautta sitten

  oikea puhetta mutta kokoomus oli hallituksessa kun Fortum myytiin jotenka miks näin

 • Heikki Risku
  Heikki Risku 5 kuukautta sitten +1

  Koko verkon asiakkaat maksulakkoo?

 • Hannu Luukkonen
  Hannu Luukkonen 5 kuukautta sitten

  Asiaa tulee sinulta hyvin....tuleva Suomen Donald Trump, kun vain mielesi selkeytyy yksityistämis hysteriasta pois.

 • Riksux
  Riksux 5 kuukautta sitten +1

  voisitko kertoa mielipiteesi onko enää järkeä maksaa veroja jos ministeriöille ynnä muille hommataan upouusia hybridi bemareita? onko se reilua kansalle? olisiko nekin rahat voinut käyttää mm. vanhusten, pienten kuntien sairaalanhoitajien ja yhdistelmätyön tekijöiden palkkaamiseksi? esimerkiksi mun äiti tekee 2 työtä (siivoaa vanhainkoteja, päiväkoteja ja tekee siellä ruokaa) ja joutuu tälläkin hetkellä tekemään koko viikon aamuvuoroja jossa on vain 1 vapaapäivä välissä ja seuraava viikko samanlainen. työntekijöitä sielä ei ole kun muutama ja useasti jos joku sairastuu yms. hän joutuu siivoamaan 40 huonetta ja tosi lyhyessä ajassa. olisiko sun mielestä järkevämpää käyttää verorahoja tän kaltaisiin työpaikkojen työntekijöiden palkkaamiseen koska siltikin hänellä ei ole läheskään yhtä korkeat tulot kuin iskällä vaikka tekee ns. kahta työtä.? siltikin molempien rahatilanne on tiukka, että ei juurikaan oo varaa mihinkään kalliiseen jolle olisi meillä tarvetta. voisiko näitä asioita miettiä vähän enemmän ja järkevämmin kuin hommata heti 9 luksus bemaria kaikilla herkuilla ja se raha määrä mikä niihin käytettiin, nohh en halua ees sanoa saatika ajatella sitä. ihan hirveä summa 👎 luin sen iltasanomien julkaiseman uutisen ja mm. facebookin kommentoijat olivat juurikin samaa mieltä asiasta kun minä ja ei otettu sitä asiaa mitenkään iloisin mielin vastaan 😑 tämäkin asia vaatisi järkevämpää rahankäytön osaamista ja sen miettimistä mihin oikeasti kannattaa käyttää rahaa. tämä on minun mielipiteeni asiaan!

 • Wespa .
  Wespa . 5 kuukautta sitten

  + Laki jossa luodaan joku katto sähkönsiirron hinnalle / joku säännöstely, ettei ole enää mahdollista, että joku kesämökki joka on tyhjillään joutuu maksamaan 200 €/ kk vaikka sähköä ei käytännössä siirry

 • Vesa Huttunen
  Vesa Huttunen 5 kuukautta sitten

  Valtio rajoittaa Carunan voittoja, mutta ei Carunaa lainoittavan sijoitus yhtiön voittoja eli ilman lainakuluja Carunan tuotto olisi yli 40%. Se että valtio rajoittaa Carunan tuottoja on vaan johtanut tällaiseen yritys järjestelyyn jossa voitot kirjautuvat ulkomailla sijaitsevan sijoitusyhtiöön on saanut vaan aikaan sen että vero tulot menevät ulkomaille.

 • seeni gzty
  seeni gzty 5 kuukautta sitten +2

  Maksaako Fortum verot Suomeen Saksassa hiilivoimalla tekemistään voitoista? Eli mikäs se on se nettoulos diileistä?

 • JK
  JK 5 kuukautta sitten +1

  Anna suomalaiselle poliitikolle tehtävä hommata rahaa kassaan. Se myy sähköverkon. Ja paljon muuta. Vaihda poliitikot ja vaihda ennen kaikkea massa josta seuraava syntyy.

  • seeni gzty
   seeni gzty 5 kuukautta sitten

   siirtokuluja ja veroja.

 • Cybernaut76
  Cybernaut76 5 kuukautta sitten

  Kiitos vaan Pekka! En ole ikinä ymmärtänyt niitä jotka äänestävät vihreitä...

  • Cybernaut76
   Cybernaut76 5 kuukautta sitten

   @butti fdft Ei pääsekään. Carunojen ansiosta ei öljylämmityksestä luopuminen olekaan läpihuutojuttu. Mutta kuka sanoo, että olen puhunut lämpöpumpuista?

  • butti fdft
   butti fdft 5 kuukautta sitten

   Kyllä maalämpö ja ilmalämpöpumput kuluttaa sähköä, ei niillä carunasta eroon pääse.

 • butti fdft
  butti fdft 5 kuukautta sitten

  Veronkierto Caruna

  • seeni gzty
   seeni gzty 5 kuukautta sitten +1

   Jos sähköyhtiö A haluaa toimia alueella jonka sähköverkon omistaa yhtiö B, niin A ja B sopikoon keskenään sähkönsiirron hinnasta jonka A maksaa ja sen mukaisesti A

 • arvotar
  arvotar 5 kuukautta sitten

  Entä aurinkopaneelit, ja meilä on maailman vesirikkain maa, miksi vesivoimaa ei hyödynnetä Suomessa, vaikka vesivoima on uusiutuva energiamuoto, samoin puulämmitys, pienet vesivoimalat on suljettu ja ne seisovat käyttämättöminä. Vattenfall on ne sulkenut, ja tuo sähköä Ruotsista sen sijaan.

  • butti fdft
   butti fdft 5 kuukautta sitten +1

   siirtokuluja ja veroja.

 • Markku Nieminen
  Markku Nieminen 5 kuukautta sitten

  Caruna ei maksa verojakaan tänne.Caruna takas suomalaisille.Mä voisin ostaa osan.Kansallistalkoot.

  • butti fdft
   butti fdft 5 kuukautta sitten

   Kotitalouksille jokin kädenojennus aurinkopaneelien ja maalämmön hankkimiseen.

 • Sampo Sutinen
  Sampo Sutinen 5 kuukautta sitten

  Minnekkä niitä ydinjätteitä sitten laitetaan kun on monta pientäydinvoimalaa.

 • Tärpätti Tuopponen
  Tärpätti Tuopponen 5 kuukautta sitten

  Miten vitussa ilmalämpöpumppu tai maalämpö lisää omavaraisuutta? Nekin toimii sähköllä. Caruna toimii maaseudulla, joten miten tuotat sähkön ”paikallisesti”? Meinaatko että joka maatalolla pitää olla oma miniydinvoimala? Ei mitään miniydinvoimaloita ole edes markkinoilla. Jos kukaan ei sellaisia valmista, mistä sellaisia ostat? 3% tuotto on melkein inflaation kanssa tasoissa. Ei kukaan sijoittaja makuuta sijoituksiaan tuolla tuotolla. Se 6% on kipuraja ja se revitään vaikka laittomilla kepulikonsteilla, tai muuten omistajana onkin itänaapurin bulvaani, joka etsii täältä jotain ihan muuta kuin tuottoa...
  Tämä video oli taas kasa niin älytöntä populistista paskaa, että oikein hävettää. Ainoa missä olen kanssasi samaa mieltä, että Carunan myynti oli virhe...

 • Wekotin
  Wekotin 5 kuukautta sitten

  Yksi varteenotettava ehdotus olisi, että Carunan osuus pilkottais osiin, liian iso alue yhdelle firmalle hoitaa sähkönsiitoa.

 • Tommi Björk
  Tommi Björk 5 kuukautta sitten

  Sähkömonopoli, digitaalinen versio vanhasta lautapelistä? 😂😂

 • Janne Häkkinen
  Janne Häkkinen 5 kuukautta sitten

  Tuottaako ilmalämpöpumput ja tuulivoimalat hyppysähköä ettei sähkönsiirtoa enää tarvita? Miten vastaat sähköntoimitusvarmuuteen liittyviin ongelmiin, joiden takia kaapeleita ollaan kaivamassa maahan?

 • petskup4
  petskup4 5 kuukautta sitten

  Katainen ainakin piti varmana ettei hinta nouse. Populistiksi haukuttu Soini oli nousun puolella.

 • jyri haapala
  jyri haapala 5 kuukautta sitten

  Videosta ei käynyt ilmi, että carunalla on vain 20% markkinaosuus jakeluverkosta. Eikä caruna ole edes kallein siirtoyhtiö.

  • jyri haapala
   jyri haapala 5 kuukautta sitten

   @alisuo toko , nyt kun olet pitempään ajattellut, niin millä ajattelit kuitata sähkölaskun ja tässä tapauksessa siirtolaskun? Vaihtotalous ei oikein nykypäivänä toimi.

 • Jarko Törmänen
  Jarko Törmänen 5 kuukautta sitten +1

  Piti ilmeisesti luoda ensin se ongelma eli Caruna, että nyt voidaan markkinoida ratkaisua. Mulla on jo 140 m2 paksua telttakangasta 70 m2 jurttaa varten varastossa. Muutan siihen asumaan ja siinäpä hääräilette näiden SOTE-miljardi-laskujen ja Carunojen kanssa. Jos vielä mietitte miksi siellä eduskunnassa on niin helvetisti avustajia, niin ehkä siksi että viime hallituksen miljardi-SOTE paskat on siivottavina. Kukaan ei puhu Sipilän VAKEn 200 miljoonan vuosittain luukuttamista rahoista mitään.

 • Make Finland Greater again
  Make Finland Greater again 5 kuukautta sitten

  Pelkkä sana "tuulivoimala" nostaa selkä ja käsikarvat pystyyn, hyi saatana mitä laitoksia ja niitä istutetaan juuri suurinpiirtein koskemattomiin paikkoihin joissa ihmisillä on mökkejä rauhoittumista ja luonnon läheisyydessä oloa varten tai pahimmissa tapauksissa asutuksen lähettyville, siis ei helvetti ne on kauheita, mökillä yrittää olla viettämässä vapaa aikaa poissa asutuksen ja teollisuuden lähettyviltä sunmuusta niin lähettyvillä pyörii metrejä pitkä ropelli ja päässä ja kropassa alkaa tuntua erikoine tunne jonkin vitun syyn takia eikä paikassa saa nukuttua hyviä unia ja eläimet on häipyny alueelta. Niillä vaan pilataan luonnon ulkonäköä ja koskemattomuutta

  • bilias hour
   bilias hour 5 kuukautta sitten

   Maksaako Fortum verot Suomeen Saksassa hiilivoimalla tekemistään voitoista? Eli mikäs se on se nettoulos diileistä?

 • ThePuliUkko
  ThePuliUkko 5 kuukautta sitten

  Olisit nyt sanonut ketä tämän Caruna kaupan takana oli..

 • Jouni Karlsten
  Jouni Karlsten 5 kuukautta sitten +1

  Kaikki jotka olivat osallisina sähköverkon myynnissä vastuuseen ja omaisuus takavarikkoon ja valtiolle menetetyks sekä vähintään 10 vuotta vankeutta tuomio pyttynä

 • Rauno Myllylä
  Rauno Myllylä 5 kuukautta sitten

  Jos sähköyhtiö A haluaa toimia alueella jonka sähköverkon omistaa yhtiö B, niin A ja B sopikoon keskenään sähkönsiirron hinnasta jonka A maksaa ja sen mukaisesti A tarjoaa kuluttajalle sähköä jonka hinnassa on kaikki mukana, myös verot. Näin kuluttaja voi aidosti kilpailuttaa sähkön hinnan. Ei kaupassakaan maidon hintaan lisätä kassalla siirtokuluja ja veroja.

  • xoobo vola
   xoobo vola 5 kuukautta sitten

   järkevää puhetta tuulivoimasta. Ne pilaa maiseman eivätkä ole erityisen tehokkaita.

 • xoobo vola
  xoobo vola 5 kuukautta sitten

  Kyllä maalämpö ja ilmalämpöpumput kuluttaa sähköä, ei niillä carunasta eroon pääse.

  • xoobo vola
   xoobo vola 5 kuukautta sitten

   Ei helvetissä pureta sitä että sähköjohdot pitää kaivaa maahan. Siellä ne on huoltovapaita eikä se kaivaminen enää maksa niin paljon kuin joskus 15 vuotta sitten. Kerrankin

 • bilias hour
  bilias hour 5 kuukautta sitten

  Mutta kyllä se oikea Mestari on Jussi Halla-aho

 • Keisper92
  Keisper92 5 kuukautta sitten

  Kotitalouksille jokin kädenojennus aurinkopaneelien ja maalämmön hankkimiseen.

  • ghgjg hhxgh
   ghgjg hhxgh 5 kuukautta sitten

   Ja pieni tuuliruuvi generaattori myös. Toimii talvellakin

 • sausagefinger12
  sausagefinger12 5 kuukautta sitten +1

  Hjallis. kaikki siirtoyhtiöt ovat monopoliyhtiöitä. Eduskunta voi murtaa monopolin ei kukaan muu.

 • Dumb BELL
  Dumb BELL 5 kuukautta sitten

  >Autokorjaamoyrittäjä
  >Käytä 30kw dieselkompuraa jäteöljyllä :).
  Täs on yks vaihtoehto fortumille ja sähkönsiirtomaksuille! Ite en käytä tota. Vaan maksan n. 50euroa kolmessa kuukaudessa. Tympii...

 • bilinas mini
  bilinas mini 5 kuukautta sitten

  Aamen! Maksan tällä hetkellä samanverran siirrosta kun ite käytöstä kwh...

  • xoobo vola
   xoobo vola 5 kuukautta sitten

   järkevää puhetta tuulivoimasta. Ne pilaa maiseman eivätkä ole erityisen tehokkaita.

 • Ville Tiainen
  Ville Tiainen 5 kuukautta sitten

  Tää ehdotus 3. Miten ilmalämpöpumpun, (joka käyttää sähköä.) Maalämmön ja tuulivoiman olisi tarkotus laskea sähkön hintaa ja siirto maksua vaikka valtio sitä tukisi.
  Se, että valtio näitä tukisi olisi ihan hyvä joo, mutta se tuki raha tulee loppuen lopuksi meiltä veronmaksajilta.

 • JJ V
  JJ V 5 kuukautta sitten

  Caruna ei ole edes kallein. Toinen juttu on siirron mukana laskutettava vero, jota on paljon. Äkkiä päätös ettei joka helvetin pusikkoon tarvita maakaapeleita. Hallitus asetti aikanaan järjettömän tiukat tavoitteet verkolle.

  • bilinas mini
   bilinas mini 5 kuukautta sitten

   Ei tullu lainkaan puheeks Carunan ulkomaisten omistajien todella aggressiivinen verosuunnittelu.. 🤔

 • Jouni Keravalla
  Jouni Keravalla 5 kuukautta sitten +1

  Sähkösiirtohinnat- Saksassa on rajattu maksut niin että sähkö pitää tuottaa lähellä.Näin ei kustannuksia kerry. Maakaapeleiden asennus ja ydinvoimalan rakennuskustannukset syövät eläkeläisten elintasoa. Ei pieniä ydinvoimaloita. Vaan CHP voimalat riittää sähkön ja lämmöntuottamiseen . Siinä poltetaan puuta ja roskia sekä kaasua . Muuten meni aika oikein.

 • testi
  testi 5 kuukautta sitten

  Tuulivoima lisää sähkön ja siirron hintaa. Verkosta tulee monimutkaisempi ja tuoton vaihtelua pitää tasapainottaa enemmän. Maakaapelointi on se ainut syy miksi siirto on nyt kallista, koska se vaikuttaa siihen paljonko voi laskuttaa. Ihan samat prosentit suomalainenkin siirtofirma nostaa. Koko maakaapelointi homma oli vain silloisen hallituksen tapa saada Suomen talouteen ulkomaista pääomaa.

 • bilishu aliss
  bilishu aliss 5 kuukautta sitten

  TÄMÄKIN asia ratkeis sillä, et kaikes yksinkertasuudes poistetaa raha, sitä ei PIIDEMPÄÄN ajateltuna tartte mihinkään, paitsi jos haluaa kontrolloida ja laatikoida ihmisiä.

 • J An
  J An 5 kuukautta sitten

  Ne rahat nostetaan vaan ulos palkkana yms yhtiö ottaa korkea korkoista lainaa ulkomailta ja yhtiön tulos kadotetaan. Harkimo lopeta tämän kura pelleily.

  • bilishu aliss
   bilishu aliss 5 kuukautta sitten

   Hallitus voisi alkaa valmistelemaan lakimuutosta sähköverkon valtion omistukseen saattamiseksi. Lunastus hinnan voisi määritellä valtion turvallisuuden perusteella

 • Jarmo Eklund
  Jarmo Eklund 5 kuukautta sitten +1

  Ei auta voittojen rajoittaminen, koska monikansallinen yhtiö laskuttelee konserninhoitoja ristiin ja saa näyttämään kunkin maan voiton juuri sen kokoiselta kuin se tilikauden lopussa itse haluaa.

 • Heidi Karinen
  Heidi Karinen 5 kuukautta sitten +2

  Maksaako Fortum verot Suomeen Saksassa hiilivoimalla tekemistään voitoista? Eli mikäs se on se nettoulos diileistä?

 • En ole markku
  En ole markku 5 kuukautta sitten

  Mutta Katainen sanoi, markkinat hoitavat hinnan (monopolifirmassa..?)

 • Janne Pitkänen
  Janne Pitkänen 5 kuukautta sitten +2

  Ehdotus #3 haisee pahasti. Miten ilmalämpöpumppujen, maalämmön ja tuulienergian käyttö vähentää sähkön siirtoa? Kaksi ensimmäistä voi aavistuksen vähentää siirtoa, jos niillä korvataan suorasähkölämmitystä. Muussa tapauksessa ne lisäävät siirtoa. Viimeisin on Suomen (ja Pekkarisen) "energiahistorian" suurin aivopieru. Jo valmiiksi puhtaaseen pohjoismaiseen sähköntuotantoon lisätään valtioavusteista tuulivoimaa, joka a) tuo epävakautta verkkoon ja b) lisää sähköverkon kustannuksia paitsi kohdan a mutta myös siirtoyhteyksien teon vuoksi. Koko turhuuden maksaa veronmaksaja. Jatkossa yksi turhista kustannuksista jää pois (syöttötariffi uusilta), mutta muut säilyvät. Lisäksi jo rakennetuilla syöttötariffin tuki jatkuu..

  • Janne Pitkänen
   Janne Pitkänen 5 kuukautta sitten

   @Wespa . Sanoinkin tuossa, että maalämpö (samoin kuin ilmalämpöpumput) vähentävät kulutusta ja sitä kautta siirtoa, mikäli sillä korvataan suorasähkölämmitystä. Aurinkoenergiasta en maininnut mitään. Toki on hyvä muistaa, että hyöty on todella näennäinen. Kun ei päistä, pitää käyttää verkkoa ja kun paistaa liikaa, pitää jälleen käyttää verkkoa (toiseen suuntaan). Vaihtoehtona on akut + jonkinlainen älykäs kulutusjousto, mutta sitten puhutaan jo niin kalliista (ja teknisesti katsoen typerästä) ratkaisusta, ettei siihen ainakaan laajemmassa mittakaavassa olisi järkevää mennä. "Carunakaupoissa" oli laajemmalti kysymys siitä, ettei niin pitkän ajan investointien, kuten sähköverkko, arvoa osata varsinkaan poliittisella taholla mitenkään arvioimaan.

  • Wespa .
   Wespa . 5 kuukautta sitten +1

   Jos sulla on kotona maalämpö sekä aurinkoenergia, niin et sä tartte juurikaan muualta sähköä. Tottakai se vähentää sähkön siirtoa, jos suurimmaksi osaksi tyypit on omavaraisia (eikä samoissa määrin sähköä muualta tarvitse).

 • Longdays609
  Longdays609 5 kuukautta sitten

  Ei helvetissä pureta sitä että sähköjohdot pitää kaivaa maahan. Siellä ne on huoltovapaita eikä se kaivaminen enää maksa niin paljon kuin joskus 15 vuotta sitten. Kerrankin järkevää puhetta tuulivoimasta. Ne pilaa maiseman eivätkä ole erityisen tehokkaita.

 • Sami Kantsila 62
  Sami Kantsila 62 5 kuukautta sitten

  Hyvä video

 • niko.machos
  niko.machos 5 kuukautta sitten +1

  Ei se Eleniakaan halpa ole. Ja lisäksi melkein 3centtiä SÄHKÖVEROA! Se on paljon kun sähkökään ei maksa aina noin paljoa.

 • Lumperi65
  Lumperi65 5 kuukautta sitten +1

  Sinä päivänä kun alkoi tulla omat laskut siirrosta ja energiasta oli meikäläiselle selvää, että kohta rahastus alkaa. Muistan senkin kun oli myrskyjä ja porukka hiilenä sähkökatkoista politikoille. No kun verkot yksityistettiin niin politikot löi sitten sitä firmaa hirveillä toimitusten varmuusvaatimuksilla. No, kaivaahan se firma vaikka suomen kaikki kaapelit maahan, se mitä se kaikki maksaa onkin sitten toinen juttu.
  Onko kelleen tullut mieleen, että maakaapeleiden tekninen käyttöikä on lyhyempi kuin ilmajohdon. Aloitetaan kaivuut sitten uudestaan kun nämä on saatu maksettua. Voi Suomi sinua...

 • dream machine
  dream machine 5 kuukautta sitten

  On se kumma, että KANSALAISET, eivät rakenna omilla rahoilla omia sähkölaitoksia / omia pankkeja / laitoksia, vaan OPEROITTE rahoillamme omianne, ..., KANSALAISET voisivat operoida paremmin koko systeemiä, kuin systeemin pitäjät itse, ..., eikö ole kyvykkyyttä, vai, ollaanko siellä HALLILLA rallatettu viimeisen 20 - vuotta, ..., tuoksuu kuin TR*UMP*IN yritys Presidentiksi, ...

  • dream machine
   dream machine 5 kuukautta sitten

   Miten muutamat yksilöt pystyvät koko VALTION / Systeemin paremmin hoitaa kuin 5 miljoona yhteensä, otamme vielä kaiken HALTUUN, näytämme miten TULEVAISUUTTA hoidetaan jokaisten silmien / : tta, ...

  • dream machine
   dream machine 5 kuukautta sitten

   Onko työläinen ikinä ajatellut paljon kuluttaa sähkööön kuukauden aikana, jos - se kaikki sijoitetaan omiin laitoksiin, LAPSENNE säästyisivät kaikelta, ...

  • dream machine
   dream machine 5 kuukautta sitten

   Ensimmäisen, &, toisen MaailmanSodan aikana pidimme Kansalaisia kurissa, niin teimme sen jälkeenkin, RAKENSIMME kaikki laitokset sähköstä teidän rahoilla, &, kukaan ei edes kysynyt mitään, möimme ne kaikki laitokset mukamas yksityisenä, kuka nyt muistaa aikaa taakse päin, ..., teidän ainoa toivonne on olla YHDESSÄ koko KANSAN kanssa, &, työstää kaikkien työläisten rahoilla VALTION sisään laitokset OMAT, jolloin toimijat möisivät laitokset takaisin pilkka HINNALLA, ole ajan edellä, HALLITSE KAÌKKEA, ...

 • Juhani Tuomisto
  Juhani Tuomisto 5 kuukautta sitten +1

  Ei tullu lainkaan puheeks Carunan ulkomaisten omistajien todella aggressiivinen verosuunnittelu.. 🤔

 • Ritva Sipila
  Ritva Sipila 5 kuukautta sitten

  Sähkönsiirto on älytöntä. Mksan sähköstä kahteen paikkaan, siirtomaksu on enemmän kuin sähkölasku.

 • EERO
  EERO 5 kuukautta sitten +1

  lisäämällä voimalaitoksia tarvitaan verkkoon vaan enemmän kaapelia ja saadaan lisää liikevaihtoa, jonka avulla voidaan nostaa siirtohintoja. siirtohinnat lakkaa vasta silloin kun lopetat sähkön ostamisen ja suljet sähköverkossa olevan liittymäsi

 • Vendetta Grazie
  Vendetta Grazie 5 kuukautta sitten

  Nämä sun olevinaan avautumiset on älykkäitä häiritsevää ja säälittävää, varmasti auttaa sun pojan suunniteltua uraa mutta entä kun suurin osa ihmisistä huomaa kuinka sun kaltaiset kusettajat vain trendin mukana vauhkoovat? Et ole tarpeeksi paljoa hyvää tehnyt että voisit saarnata kenellekkään. Mutta yritä vain uida virrassa

 • nimaeo
  nimaeo 5 kuukautta sitten

  Nyt Hjallis puhut asiaa! Tällee omakotitalo asukkaana sähköllä lämmittää taloa. Ni kyllä laittaa närästää 200e sähkölaskusta siirto maksaa 130e...

 • Jouko Poutiainen
  Jouko Poutiainen 5 kuukautta sitten +1

  Jyrki Katainen ja Pekka Haavisto pitäisi laittaa Valtakunnan oikeuteen kun menivät hyväksymään Caruna kaupat. Tämä on heidän koko loppu elämänsä riippakivi . Jyväskylä yritti myydä vesi oikeudetkin, mutta tulivat järkiinsä ja peruivat. Nyt vain Lunastamaan Carunalta pois oikeudet sähköverkkoon ja syynä voisi käyttää Jenkkien sanontaa: Carunan käytös on Uhka Kansalliselle turvallisuudelle ja nyt pitää laittaa niin kovat sanktiot, että ne luopuvat oikeuksista välittömästi ilman natinoita. Miksi politiikot tekevät todella tyhmiä päätöksiä kun pääsevät ns. Hillatolpan juurelle? Sanovat, että otamme poliittisen vastuun joka ei vastaa mistään mitään. Järkyttävän paljon on rahaa palanut kun Suomen politiikot eivät osaa hommiaan. Eikä ihme kun ei vaadita minkäänlaista koulutusta Eduskuntaan ja ministeriksi pääsylle.

 • La Te
  La Te 5 kuukautta sitten

  Hallitus voisi alkaa valmistelemaan lakimuutosta sähköverkon valtion omistukseen saattamiseksi. Lunastus hinnan voisi määritellä valtion turvallisuuden perusteella edulliseksi.

  • En ole markku
   En ole markku 5 kuukautta sitten

   Takaisin osto, ensinnäkin se olis erittäin kallis ostos, mistä rahat, mikä siirtohinta sitten, laskelma pitäs olla ennenkuin tällaista esittää, ja ensimmäinen oleellinen tieto millä hintaa Caruna myisi verkot takaisin, luulen ettei pakkolunastus onnistu...

 • vvv50r
  vvv50r 5 kuukautta sitten +1

  Tällä hetkellä yhteiskunnassa on ihmisille luotu harhakuva jossa maakaapeli on ainoa ratkaisu. Haja-asutusalueella olisi järkevää siirtää linjat teiden varsille metsistä, lisätä kaukokäyttöisiä erottamia. Kun ilmalinjat on teiden varsilla mahdolliset viat löydetään nopeammin ja pystytään korjaamaan nopeammin, kaukokäyttö erottimilla voidaan vika-alue rajata valvomosta käsin pienemmäksi, jolloin vian paikannus nopeutuu. Maakaapelivikojen paikannus ja korjaus on erittäin työlästä ja hidasta vrt. ilmajohtoihin. Terv. Verkostoasentaja

 • Matias Holmström
  Matias Holmström 5 kuukautta sitten +3

  Nyt ja PS vaaliliitto?

 • Arttu Rekilä
  Arttu Rekilä 5 kuukautta sitten +1

  En kyllä ymmärrä et miten joku voi olla suoraansanottuna niin idiootti et myy valtion sähköverkon. Sähköä tarvitsee kuitenkin KAIKKI. Siinä ois ollu valtiolle varma tulonlähde (jos se siis tuotti voittoa valtiolle)

 • kalervo terho
  kalervo terho 5 kuukautta sitten

  Harminne on kuultu , siirtomaksu poistuu . Uutinen kuitenkin kertoo että tilalle tulee verkkomaksu . Joten laskun muuttuva nimi valkaisee sielun .

 • OP Järvinen
  OP Järvinen 5 kuukautta sitten

  Sää Hjallis oot kyllä valtakunnan suurimpia ellet peräti suurin populisti! Mutta kyllä sä joskus puhut asiaakin, niin kuin nyt!

 • Erkki Kivekäs
  Erkki Kivekäs 5 kuukautta sitten +1

  "Sähkön siirto", jota todellisuudessa ei edes ole olemassa, ei saisi olla sidoksissa sähköenergian määrään vaan ainoastaan verkon ylläpito ja kehittämiskustannuksiin.

  • erttu
   erttu 5 kuukautta sitten

   pelkkää rahastusta

 • j
  j 5 kuukautta sitten +1

  Vaikka Caruna voitot rajoittaisi 3%, niin varmasti onnistuisivat naamioimaan sen yli menevän 3% kuluiksi, vaikka todellisuudessa olisikin voittoa

 • Jouko Tarvainen
  Jouko Tarvainen 5 kuukautta sitten

  Tätä asiaa sun kannattais pitää esillä siellä eduskunnassa.

 • VKNMNLK
  VKNMNLK 5 kuukautta sitten +1

  Näissä keskusteluissa pitäisi aina huomata, että sähkövero on kallistunut 2000-luvulla yli 300 %. Tästä ei kukaan poliitikko vain puhu mitään. Jos sähköveron laskuttaisikin myyjä, kauhisteltaisiin kalliita sähkölaskuja ja siirtomaksuista ei puhuttaisi mitään. Reilussa parissa kymmenessä vuodessa sähkön hinta (energia) on kallistunut noin 200%, siirtomaksut noin 160% ja sähköverot noin 300% (energiavirasto.fi - sähkön hintatilastot)

 • Finnish 2019
  Finnish 2019 5 kuukautta sitten

  Täyttä asiaa taas Hjallikselta.

 • YoStu
  YoStu 5 kuukautta sitten +1

  Kyllä näyttää se raha siirtyvän paljon tehokkaammin kuin sähkö. Mutta tästä yksityistämisestä ei vaan opita mitään, jkl vesiäkin oltiin kaikessa hiljaisuudessa yksityistämässä mutta peruttiin kun siitä nousi älämölö LOL. Kyllä nää ei kansalaisia ajattele tippaakaan vaan omaan taskuunsa pelaavat

 • RebeIMate
  RebeIMate 5 kuukautta sitten +2

  Ehdotus nr.4: Jää Hjallis eläkkeelle. Polttele sikaria, kierrä maailma veneellä ympäri, maistele vegeruokia maailmalta, nauti omaisuudestasi ennen kuin on liian myöhä! Kyllä Suomesta aina löytyy lisää näitä "aallonharjalla" kulkevia politiikoita, joista sinä et ole edes vakuuttavin etkä paras. Älä tuhlaa aikaasi näihin asioihin tubevideoiden kautta. Keskity mielummin silmäpussiesi pienennykseen nauttimalla vauraudestasi kuin muka huolehtimalla keskivertokansalaisten hyvinvoinnista.

 • Joe Smith
  Joe Smith 5 kuukautta sitten +2

  What.. 😂 Ainoa mitä hyvää tässä on ajatus omavaraisuudesta... mikä ongelma tuulivoimassa jos haluaisin mökille omavaraiseksi niin oma tuulimylly olis kiva

  • ghgjg hhxgh
   ghgjg hhxgh 5 kuukautta sitten

   Ongelmat tuulivoimassa on ne monisatametriset jättimyllyt huonoilla paikoilla. Ei pienemmissä olekaan mitään vikaa

 • Joonas Jokinen
  Joonas Jokinen 5 kuukautta sitten +2

  En puolusta Carunaa. En tiedä sen monopoliasemasta tarpeeksi, mutta sähkönsiirtomaksut ovat välttämättömiä.
  Suomen sähköverkko on maailman tasolla todella hyvä eikä suuria sähkökatkoksia juuri tapahdu. Viimeisin oikeasti suuri sähkökatkos tapahtui 70-luvulla. Kaupunkialueilla pieniäkään sähkökatkoja ei tapahdu juuri ollenkaan, mikä johtuu siitä, että sähköverkkoja on kehitetty paremmiksi. Maaseudulla sähkökatkoja tapahtuu edelleen jonkin verran, joten niitäkin on tulevaisuudessa parannettava.
  Lisäksi sähkön kulutus viimeisen 50 vuoden aikana suurin piirtein nelinkertaistunut, mikä rasittaa verkkoa ja lisää tarvetta niiden huoltamiselle ja ylläpidolle.
  Sähköverkon kehittäminen ja ylläpitäminen on välttämätöntä ja kallista, jolloin sähkönsiirtoyhtiöt joutuvat rahastamaan kustannukset asiakkailtaan. Sähkön siirtomaksu ymmärrettävästi ärsyttää monia. Eihän kukaan halua maksaa suurta summaa mistään varsinkaan, jos ei ymmärrä mistä maksaa. Oma mielipiteeni on se, että siirtomaksu on välttämätön paha, joka on pakko maksaa, vähän niinkuin tuloverotkin, jos haluamme jatkaa sähkön kulutuksen kasvattamista ja välttyä sähkökatkoksilta.
  Sähköenergian hintaa ja sähkön siirtohintaa ei saisi verrata toisiinsa, koska ne ovat kaksi eri asiaa. Sähköenergiasta maksat siitä, että joku tuotantolaitos tuottaa käyttämäsi sähkön. Sähkön siirrosta maksat, jotta sähköverkko pidetään sellaisessa kunnossa, että voit milloin tahansa työntää pistorasian seinään ja käyttää sähköä.
  Tilannetta voi verrata verkkokaupan ja kuljetusyrityksen hintoihin. Tilatessasi maksat verkkokaupalle tuotteesta ja kuljetusyritykselle sen kuljetuksesta. Molemmilla on omat hinnoitteluperiaatteensa, jotka eivät liity toisiinsa. Iso tuote toki vaatii isomman paketin ja sellaisen kuljettaminen on yleensä myös kalliimpaa. Samalla tavalla iso kuluttaja, kuten tehdas, maksaa sähkönsiirrostaan enemmän. Toisaalta verkkokaupasta tilatessa iso tuote voi joskus olla todella halpa, mutta sen kuljettaminen voi maksaa todella paljon. Samaan tapaan sähkönsiirto voi joskus olla kallista, vaikka sen tuottaminen olisikin halpaa.

  • Normaali Ihminen
   Normaali Ihminen 5 kuukautta sitten +1

   Joonas Jokinen Otit kuitenkin tahdottomasti kantaan carunaan kun se on osa videon aihetta myös sähkönsiirtomaksujen korottamiseen liittyy Caruna.
   Omasta mielestä sähkönsiirtomaksu voi tulla valtion hallitsemasta sähkösiirtomaksu rahastosta joka poikii osingoista, ja muista rahoitus instrumenteista TAI voisi sisältyä siihen sähkölaskuun jos oletuksena on että kotitalouden sähkönkulutus sen kk aikana otetaan huomioon. Miksi kotitalous X joka on kuluttanut 300€ edestä sähköä tulisi maksaa viellä 220€ lisää sähkönsiirrosta? (Huomaa että sä voit omalla toimimalla vaikuttaa sähkön käyttömaksuun mutta et sähkösiirtomaksuun)

  • Joonas Jokinen
   Joonas Jokinen 5 kuukautta sitten

   @Normaali Ihminen Sanoin nimenomaan, että en tiedä Carunan monopolista tarpeeksi ja kommenttini ei ollut tarkoitus ottaa kantaa Carunaan ollenkaan. Ehkä olisin voinut tuoda sen selkeämmin esille.
   Sen sijaan pääpoittini oli, että jostain on väistämättä saatava rahaa sähköverkkojen ylläpitoon ja kehittämiseen, jotta ne pysyy kunnossa ja kestävät kasvavan energiansiirron tarpeen. Monilla tuntuu olevan sellainen ajatus, että siirtoyhtiöt laskuttavat suurin piirtein huvin vuoksi. Toki verkkojen ylläpito voitaisiin ehkä järjestää toisella tavalla, jossa esimerkiksi kilpailutus olisi mahdollista.

  • Normaali Ihminen
   Normaali Ihminen 5 kuukautta sitten

   Joonas Jokinen itseasiassa se liittyy. Vai unohditko että posti oli lakossa ennen joulua? Mutta toisin kuin posti joka ei ole monopoli asemassa verrattuna Carunaan joka on taas monopoli asemassa. Sähkön käyttäjän ei voi valita carunan kanssa kilpailevaa osapuolta mikäli asut Carunan sähköverkko alueella ja karuna tietää tämän, koska miksi ei se olisi huonoa liiketoimintaa. Jos posti nostattaa hintoja niin ihmiset voi vaan käyttää esim Matkahuoltoa asiakas tilauksien suhteen ja nettilaskutusta laskutus asioiden suhteen. Carunan toiminta alueella tämmöistä valintaa ei ole.
   Ehkäpä tutkisit mitä luonnollisella monopolilla tarkoitetaan käytännössä ja tästä johdosta oletettavasti perustat koko argumenttisi sähkönsiirtomaksuista.

 • arschka
  arschka 5 kuukautta sitten

  Tuuliturbiinien eristekaasu sf6 on 20 000 kertaa vaarallisempi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi.

 • topi vaan
  topi vaan 5 kuukautta sitten +2

  Sähkön tuotanto ja jakelu on yksi niistä asijoista mikä pitäisi olla valtion omistuksessa.

 • topi vaan
  topi vaan 5 kuukautta sitten

  No nyt tulee välillä asijaa

 • Matiaza
  Matiaza 5 kuukautta sitten

  Asuntoon puulämmitteinen takka ja hella, ja kynttilöitä valaistukseen. Käy lataamassa kännykän ja läppärin akut kirjastossa. Tarvittaessa ostaa sähkögeneraattorin.

 • Jlclassics
  Jlclassics 5 kuukautta sitten +1

  Tärkeä asia, mutta jotta mä pääsen eroon tosta carunan perkeleestä, mun tarttee viskoo tonne katolle siipiä ja paneeleita, milläs helvetillä semmosen rahoittaa - ja sit se sähkö pitäisi saada jonnekin talteenkin, jotta sitä riittäisi jokaisena vuorokauden aikana.

 • J.J. K
  J.J. K 5 kuukautta sitten +1

  Puhu Hjallis meille Raide-Jokeri -projektista ja älyttömyyksistä mitä projekti kohtaa.

 • Rasmus Suonio
  Rasmus Suonio 5 kuukautta sitten +3

  Tuulivoima saastuttaa enemmän kuin hiilivoima, koska tuulivoimassa käytetään rikkkheksafluoridia (SF6) joka on paljon voimakkaampi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi. Ydinvoima on parempi, koska se on kokonaan päästötöntä.

  • Inducto Service
   Inducto Service 4 kuukautta sitten

   @Rasmus Suonio Tuulivoimalla tuotettu energia vaatii enemmän härveleitä siksi, että pienillä yksiköillä koitetaan tehdä sama kuin yhdellä isolla. Kuitenkin SF6-kaasun käsittely on luvanvaraista toimintaa, eikä sitä hyvin käsiteltynä päästetä ilmakehään edes huolloissa. Näen kuitenkin, että SF6-kaasun käytöstä tullaan luopumaan ja siirrytään tyhjiökatkaisijoihin. Aurinkovoima aika kesyä ja näin suurjännitetekniikan käyttöä ei välttämättä edes tarvita.

  • Rasmus Suonio
   Rasmus Suonio 4 kuukautta sitten

   @Inducto Service Mutta tuuli- ja aurinkovoima tarvitsee enemmän niitä härveleitä ja sitten kun niitä huolletaan siinä vapautuu sitä

  • Inducto Service
   Inducto Service 4 kuukautta sitten

   SF6-kaasua käytetään suurjännitejakelun katkaisijoissa riippumatta siitä mikä energian tuotantotapa on. Tuo kaasu ei vapaudu prosessissa vaan kerätään talteen sitten, kun laitteen elinikä on tullut täyteen.

  • Rasmus Suonio
   Rasmus Suonio 5 kuukautta sitten

   En siis kuitenkaan puolusta tuulivoimaa. Huono tuottavuus ja SF6.

  • Rasmus Suonio
   Rasmus Suonio 5 kuukautta sitten

   Ja eikö noi tuulivoimalan päästöt ole kiinteitä eli vain kerran tuulivoimalan eliniän aikana?

 • okenhnh
  okenhnh 5 kuukautta sitten +1

  Veden päälle vedensiirtomaksu, postiin postinsiirtomaksu, kaupan kassalle tavarainsiirtomaksu... kaikki sähkönsiirtohinnoilla eli itse tuoteta kalliimpana. Alkaa voittoa tulla.

 • Anonyme :3
  Anonyme :3 5 kuukautta sitten +4

  Kaikki tässä maassa lisätään hintaa ”kulutus-Tuotteihin”
  -MUTTA SUOMI EI NOSTA PALKKOJA ETTA OLTAISIIN KULUTUKSEN KANSSA TASAPAINOSSA?!?!?!!??!!!!!

 • LapinPete
  LapinPete 5 kuukautta sitten

  Tuulivoimasta puhuttaessa pitää muistaa säätöenergian tarve. Eli se syy, miksi Saksassa rakennellaan hiilivoimaloita lisää. Niin käy väkisinkin, koska ei ole mahdollista rakentaa lisää vesivoimaa, tai muuta vastaavaa helposti säädettävää uusiutuvaa energiaa, koska sellaisia ei ole. Tuulivoiman varastointi taas on nykyisellään liian kallista. Jos nämä tuulivoiman lisäämisen seuraukset otettaisiin huomioon tuulivoiman rakentamisen hinnassa, jouduttaisiin toteamaan sen olevan kallis energiantuotantomuoto joka lisää hiilidioksidipäästöjä, jos sillä yritetään korvata ydinvoimaa. Eikä siis ole yhtä vähäpäästöinen missään tilanteessa. Puhumattakaan siitä, kuinka paljon enemmän tilaa joudutaan uhraamaan tuulivoimalle verrattuna vastaavan tehon tuottavaan ydinvoimalaan. Pienydinvoiman paras puoli on se, että niillä voidaan korvata fossiilisia polttoaineita lämmöntuotannossa. Ei siis tarvitse olla monimutkainen sähköntuotantolaitos vaan yksinkertaisempi lämpölaitos on riittävä. Toinen vaihtoehto sitten olisi tuottaa sähköä (esim tuulella) ja lämmittää vettä lämpöpumpulla. Mutta se vaatii monimutkaisemman laitoksen lämpöpumppuineen ja sähkönsiirtoverkkoineen.

 • Viltska
  Viltska 5 kuukautta sitten

  Vihreiden propaganda selvästi toiminut kun ydinvoima on jo kirosana.

 • Veeti
  Veeti 5 kuukautta sitten +1

  Käyn koulussa yhteiskuntaopin tunneilla, jotta ymmärtäisin Hjalliksen järkeilyjä.

 • Kuusila78
  Kuusila78 5 kuukautta sitten

  Luin ensin että pieruydinvoimalat. Niihin ainakin riittäisi polttoainetta läskien maassa

 • YLÄHUULI ANTTI
  YLÄHUULI ANTTI 5 kuukautta sitten +1

  mutta jos ajatelaan ilmaston hyväksi ydin voimalaa niin kyllä se ydinvoimalakin saasttaa melko paljon

 • Ar rvonen
  Ar rvonen 5 kuukautta sitten

  Saappa sitä puhua ei se puhumalla muutu. .oot sie harkimo osakas tuulivoimala tai maalämpö bisneksessä.

 • Viktor Atamaani
  Viktor Atamaani 5 kuukautta sitten +9

  Globalistien märkä toiveuni on että kaikki muuttavat asutuskeskuksien häkkikanaloihin helposti valvottavaksi orjajoukoksi. Siihen suuntaan olemmekin menossa.Siksi maaseutujen sähkölinjojen kaivuut ovat älyttömiä.

 • Mika Mäki
  Mika Mäki 5 kuukautta sitten

  Ahneet osakkeen omistajat vaativat suurempia tuottoja, siinä suurin syy. Ei kukaan ole vaatinut maakaapeleiden asennusta, ainoastaan sähköverkon toimivuutta poikkeustilanteissa. Katkot eivät saa olla pitkiä. Toisaalta vika on myös kun annettiin verkkoyhtiöille oikeus siirtää verkon rakentamisesta/ kehittämisestä aiheutuneet kulut suoraan kuluttajilta. Sekä varsinkin Carunan tapauksessa tulee esille voittojen verottaminen, Suomen Carunan piti ottaa laina emoyhtiöstä ylihinnoitetulla korolla, jotka Suomen yhtiö saa vähentää verotuksessa ennen veroja. Näin jossain MOT kaltaisessa ohjelmassa sitä kerran purettiin.

 • Kari Kälkäinen
  Kari Kälkäinen 5 kuukautta sitten

  Hjallis puhuu asiaa.

 • Hermanni Nieminen
  Hermanni Nieminen 5 kuukautta sitten +6

  Eihän se ole Fortumin vika et saksa "vihreiden" lietsoman ydinvoima paniikkin takia päätti lopettaa ydinvoimalat. Jollain on tehtävä sähköä ja parempi se on uusilla vähemmän saastuttavilla kun niillä vanhoilla häkäpöntöillä

 • LuomuPirtsu
  LuomuPirtsu 5 kuukautta sitten

  Aziaa. Hyvä Hjallis. Sulla on arvot kohdallaan myös yhteiskuntaa ajatellen.

 • jekku92
  jekku92 5 kuukautta sitten +1

  TÄMÄKIN asia ratkeis sillä, et kaikes yksinkertasuudes poistetaa raha, sitä ei PIIDEMPÄÄN ajateltuna tartte mihinkään, paitsi jos haluaa kontrolloida ja laatikoida ihmisiä.

 • jekku92
  jekku92 5 kuukautta sitten +3

  Keskitytää tulevaisuuteen ja lakataan jatkossa myymästä monopoleja ulkomaille!

 • tom rönnberg
  tom rönnberg 5 kuukautta sitten +25

  kiitos caruna pekka! muistakaa sitten seuraavissa presidentinvaaleissa

  • Cybernaut76
   Cybernaut76 5 kuukautta sitten

   En ole ikinä ymmärtänyt niitä jotka äänestävät vihreitä...

  • En ole markku
   En ole markku 5 kuukautta sitten +2

   Kyllä ministereillä kaikilla on ollut tieto Carunan myynnistä, hallitusohjelmassa maininta, ynnä ministereitten yhteisneuvottelut, en usko pelkästään Katainen ja Haavisto kaupan takana.

 • Perkele Itse
  Perkele Itse 5 kuukautta sitten +36

  Ihan törkeesti pitäis valtion tulla väliin ja ottaa sähköverkot takaisin. Vittuako joku ulkomaalainen yritys siinä aikoo valtiota vastaan?
  Vitut laista ja säännöistä, tälläsen perseraiskaamisen on loputtava! Verkot ovat meidän samoin kuin tiet, metsät ja vesivarat!

  • Van Heiz
   Van Heiz Uukausi sitten

   @juusstube Jos sen joku tekee niin voi olla varma että kotoa tullaan hakemaan. Suomen vesiin ja metsiin ei kukaan tule koskemaan! Se on varma!

  • juusstube
   juusstube 5 kuukautta sitten +8

   No kohta ne myy pohjavedetkin..päättäjät päättää, mutta järkeä heillä ei ole.. Nestlehän on ollut kiinnostunut suomen pohjavesistä..ei olis ihme että Hallitus myy vesivaramme kaikkineen Nestlelle...ja sitten maksetaan vedestäkin kunnon hintaa

 • BadPete81
  BadPete81 5 kuukautta sitten

  Maalämmöt yms ei varsinaisesti auta tässä Carunasopassa. Sähkönsiirrosta voi tylysti laskuttaa perusmaksua, jota joutuu maksamaan käytti sähköä kuinka paljon tahansa. Meidän taloudessa suurin osuus sähkölaskusta on siirron perusmaksua niin tavallaan saisi rahalle enemmän vastinetta, kun törsäisi sähköä enemmän.

 • KaukoC
  KaukoC 5 kuukautta sitten +1

  jos ei ole varaa maksaa sähköstä ei ole varaa muuhunkaan

 • Puuseppo
  Puuseppo 5 kuukautta sitten

  Miten niin carunalla monopoli? Carunan markkinaosuus suomen sähkönsiirrosta 20%...

 • Kimmo Rintamäki
  Kimmo Rintamäki 5 kuukautta sitten +2

  Joo ydinvoima vaan tuhoaa typpikehän. Kuumafuusio vielä ydinvoimaakin tuhoisampi. E-Cat tai vastaava on tulevaisuus. Ehdottomasti valtion pitää tukea hajautettua sähköntuotantoa. Kiinteistöaurinkovoimaa, Geotermistä, ehkä jopa minituulivoimaa(vertikaali) Ja ydinvoima on se joka vaatii valtavat sähköverkot ja muuntamot, osa carunan monopolia.