Yksi tienaa viikossa saman kuin toinen vuodessa!

Jaa
Upota
 • Julkaistu 29.09.2019
 • Valtioyhtiöiden johtajien suurissa palkoissa ei ole mitään järkeä. Tämä ainoastaan lisää kuilua rikkaiden ja köyhien välillä.
  liikenyt.fi
  Seuraa mua somessa:
  Instagram: bit.ly/2wBcgvV
  Twitter: bit.ly/2hRYZg3

Kommentteja • 97

 • PerttI Myllyoja
  PerttI Myllyoja Uukausi sitten

  Ok

 • jukka Jylhä
  jukka Jylhä 4 kuukautta sitten

  Suomi on perseeestäää

 • Arttu Pöri
  Arttu Pöri 6 kuukautta sitten

  Allekkirjoitan ton maailma tulee muuttumaan. sehän on itsestäänselvyys. :D

 • Jari Kinnunen
  Jari Kinnunen 6 kuukautta sitten

  Tekikö ruukin patruuna väärin tienatessaan 1000x enemmän kuin hänen työntekijänsä? Hän teki palveluksen tuodessaan orastavan teollisuuden maahan ja merkittävän muutoksen elintasoon pitkäsasä juoksussa. Hänen tulonsa ja riskinottonsa mahdollisti toiminnan ja kehityksen. Heidänlaisillaan oli vastuullinen ote. Siinä on se asian ydin. Tiettyä määrää rahaa enempää ei voi järkevästi kuluttaa elintasoonsa, joten mitä isolla palkalla oikeastaan hyötyy, paitsi tekee sitä lisää?

 • Jari Kinnunen
  Jari Kinnunen 6 kuukautta sitten

  1:38 Huoh. Miten PKT yritys ottaa ilmaston huomioon? Silläkö että investoi johonkin päästöhärpättimeen joka vähentää päästöjä 10 % ja kilpailuetua 50 %. Juuri sen mikä vielä piti pään pinnalla. Megapuljut voi kääntää tappion imagoeduksi valtavilla kampanjoilla mutta millä pienyritys tekisi sen?

 • Tuukka Into
  Tuukka Into 6 kuukautta sitten +2

  "Rikkaat on liian rikkaita!" hän sanoo, tienaten yli 600 000€ vuodessa. Mitäpä jos vaikka aloittaisit sen tuloerojen pienentämisen ihan itsestäsi.

 • Jonathan Swift
  Jonathan Swift 6 kuukautta sitten +1

  Korkeampia muureja, ja lisää turvakameroita ökytalojen ympärille. Turvamiehiä täytyy lisätä, mutta senttiäkään ei köyhille

 • Timo Anttila
  Timo Anttila 6 kuukautta sitten

  Minusta jokainen yritys saa itse päättää palkkatason kaikille työntekijöillensä, kunhan on vähintään minimivaatimukset täyttävä. Ei ole valtion tehtävä rajoittaa palkan kattoa, mutta yhdessä voisi kehitellä minimisumman nostoa. Onhan se ihan persiistä, että tienaan paljon vähemmän kuin toiset, mutta meistä jokaisella on mahdollisuus opiskella, tehdä hyviä päätöksiä ja ostaa yrityksiä / osakkeita. Itse olen tehnyt todella paljon huonoja päätöksiä elämässä, mutta yritän nyt alkaa kääntämään kurssia kohti järkevämpää sijoittamista ja parempaa yritystoimintaa. Minusta vain niiden yritysten palkkojen kattoa pitäisi miettiä kenen palkat maksaa valtio eli kansalaiset eli minä. Yksityiset saavat päättää itse.

 • h20
  h20 7 kuukautta sitten +1

  Jatka näitä yhteiskuntavideoita ja panosta niihin. Ehkä voisi olla pidempiäkin

 • NaxunBauAllu
  NaxunBauAllu 7 kuukautta sitten

  Tyhjä video täynnä populistista länkytystä :D politiikkas ja videos taso laskenu Hjallis.

 • jokke
  jokke 7 kuukautta sitten

  ei maailma yksinkertasesti toimi jos kaikki olis varakkaita

 • Jellona
  Jellona 7 kuukautta sitten +2

  Mieti että jotkut tienaa minuutissa enemmän ku meikäläinen 10 vuodessa

 • Janne Mäkelä
  Janne Mäkelä 7 kuukautta sitten

  No totta helvetissä se on toimarin helppo nostaa isoo palkkaa kun firman hallitus päättää johtajien palkat, ja sit jos ollaakin hyviä kavereita ennestään nii soppa on valmis

 • R L
  R L 7 kuukautta sitten +1

  Hjallis vois itse maksaa verot tuloistaan Suomeen..Tekopyhää puhetta...

 • Ex0rz
  Ex0rz 7 kuukautta sitten +1

  En itse puhuisi tuloeroista ja vertaisi toimarin ja perus duunarin tai työttömän palkkoja. Se nyt on sanomattakin selvää, että toimari tienaa HIEMAN perus duunaria enemmän. Multa se ei kuitenkaan ole pois. Suomessa on tietääkseni jopa virheellistä puhua tuloeroista, koska tuloerot ovat todella pienet. Todelliset tuloerot näkyvät esim. jossain Intiassa hyvin...

 • Ekku
  Ekku 8 kuukautta sitten

  66,6t tilaajaa

 • makeu2happy
  makeu2happy 8 kuukautta sitten +2

  Hjallis. Minun entinen pomo tienasi viikossa enemmän mitä minä kahdessa vuodessa. Eli tuloero on yli 104 kertainen.Olen Isossa yrityksessä töissä. Tällainen laittaa ärsyttämään. Se ei ole reilua vaikka olisi myynyt munuaisensa ja maksansa firman puolesta. Nytkin tässä saa miettiä miten pärjää seuraavaan kuukauteen. Pienistä tulosta voi säästää. Toisaalta onko 40 euron kuukausi säästö mitenkään hyödyllinen. Kyllähän se 10 vuoteen tuo mukavan pesämunan, mutta sekään ei vielä paljoa ole. Kuukaudessa pitäisi saada vähintään 100 € säästöön että se näkyisi jossain. Siitä tulisi 10 vuodessa mukava pesämuna. Minä täytän kohta 40. Eli kaikki on mennyttä. Minulla oli iso puskurirahasto tuossa, mutta tämän vuoden puolella tapahtui paljon ikäviä asioita ja siinä kymppitonni pari heilahti pois. No tietenkin ilman niitä olisin vararikkossa, mutta nyt ollaan pienellä miinuksella. Puskuri pelasti kerran mutta ei toista kertaa.Toista kertaa ei tule enää pelastusta.

 • tarantella anatoli
  tarantella anatoli 8 kuukautta sitten

  Raha ei sais olla se tärkein...Siitä pitää tykätä, mutta ei liikaa. Monille nuorelle on nykyään ihan sama missä läävässä asuu, kunhan saa lainarahalla hienon auton. Ei näy paljoa 500 euron corollaa, niinkuin minun nuoruudessa. Joku köyhä maa (en muista mikä) oli tapana jättää hienon ravintolan roskat omalle etupihalle, että naapuri näki, että oltiin käyty hienossa ravintolassa. Thaimaassa ne käy hakemassa litran pulloon bensaa uuteen pick-uppiin, kun ei oo voinu ostaa sitä vanhempaa mallia, niin sais ainakin bensaa... Valitettavasti lisääntynyt Suomessakin paljon toi näyttämisen halu... Hjallis oot mainio tyyppi, melkein yhtä hyvä kuin Halla-Aho, mut et ihan :)

 • UnbreakableVrRunner/SoundVrCatcher

  Hyvää matskua, ite tienasin 16v opisekelijana koodaamalla, tosin ilmastodata tosta mitä puhut on ristiriidassa vrt.taulukot, voitko tuoda ne julki..

 • Einstein
  Einstein 8 kuukautta sitten +1

  Hjallis pääministeriks, hoida tää yhteiskunta takasin jaloilleen näillä sun hienoilla ajatuksilla. äänestäisin

 • this_is_my_country
  this_is_my_country 8 kuukautta sitten +1

  Hyvä Hjallis, tilattu on...siis kanava :)

 • vilismies
  vilismies 8 kuukautta sitten

  Mun mielestä toimitusjohtajakin ansaitsee korkean palkan, koska sekin painaa töitä yötä päivää ja senkin työt voi loppua ihan seinään yhtäkkiä, kun tekee jotain vain pieniäkin juttuja väärin.

 • KING_KONG _
  KING_KONG _ 8 kuukautta sitten

  Se kuka tienaa kuukaudessa saman ku normi duunari vuodessa on tehnyt enemmän töitä sen eteen. Siinä missä duunari on kussu koulut ja menny sinne mihin pääsee on se toimari lukenu aika helvetisti ja tehny jotain sen eteen että pääsee tienaamaan. (Opiskelen raksalla eli en oo se lukiolaine joka mollaa duunareit)

 • TheHippi77
  TheHippi77 8 kuukautta sitten

  Hjallis tietää rahaa on enempi kun muilla kyläläisillä yhteensä. No niin nyt on vastakkainasettelun aika Hjallis puhuu kun kommunisti.

  • Sirkku Nykulla
   Sirkku Nykulla 8 kuukautta sitten

   TheHippi77 Niinpä... kommunisti on ihminen joka on luopunut unelmasta tulla kapitalistiksi....

 • Yrjö Puska
  Yrjö Puska 8 kuukautta sitten

  Omasta mielestä perustulo ja muutenkin kelan fiksuksi järjestely olisi hyvä ratkaisu sille että pientuloisten/pätkä/osaikatyöläisten ei tarvitsisi kärvistellä köyhyydessä ja kelan paskoissa järjestelmissä, poistaisi pimeätä työtä(=veroja joilla osittain kustantaa tätä) ja antaisi mahdollisuuden ihmisille perustaa yrityksiä tai tehdä töitä toiminimellä helpommin ja turvallisemmin. Pienten yritysten kasvua pitäisi myös tukea enemmän ja varmaankin myös muilla keinoin helpottaa pienempien yritysten toimintaa massiivisten globaalien toimijoiden pelikentällä. Rahaa pitää saada maailmalta suomeen, eikä viedä suomesta maailmalle varoilla jotka otetaan lainalla ulkomailta. Senkinkin takia on hyvä idea tukea enemmän etenkin niiden alojen start up yrityksiä ja yrittäjiä joihin suomesta löytyy osaamista.
  Se että tuloverojakin nostettaisiin myös vähemmän tienaavilta ei tuntuisi vähätuloisten kukkarossa koska perustulo. Keskituloisia se voisi ehkä vähän rokottaa, mutta jos kerran yrittäjyyttä ja yritystoiminnan kasvua tuettaisiin, niin ihmisillä olisi myös mahdollisuus tienata helpommin enemmän jos se ei kelpaa elintapojen kattamiseen että verottaja vei hieman enemmän(joka ei sitten kuiten olisi ihan niiiin paljoa koska perustulo). Huomattavasti enemmän tienaavilta varmaan pitäisi ottaa myös hieman enemmän, etenkin osinkotuloista ja muusta yrityksen kautta verojen kikkailusta. Sitä pitää tosin myös varoa että isotuloisia ei veroteta niin pahasti että ihmisillä ei olisi mielenkiintoa tienata enemmän, etenkin yritystoimintaa kasvattamalla. Yritykset on se mikä luo työpaikkoja niille ketkä ei halua alkaa yrittäjiksi, mutta isot yritykset on myös se minkä kautta ihmiset tuhoaa maapallon jos niiden toimintaa ei säädellä tarpeeksi. Siinä kohtaa kun yritys toimii vain tuottaakseen maksimaalisen voiton sijoittajille, se jatkuvasti kasvava rahantarve mikä yrityksellä on vähät välittää keinoista millä se saadaan, missä säästetään mitenkin paljon..
  Mitä mieltä Hjallis?

 • Roope
  Roope 8 kuukautta sitten +1

  Mitä mieltä olet ja mitä ajatuksia sinussa herätti se että Postin Toimitusjohtaja Heikki Malinen erosi virastaan?

 • ProperlyGood
  ProperlyGood 8 kuukautta sitten +6

  No niinpä hjallis. Sinä tienaat viikossa saman verran kun minä vuodessa. Älä esitä viatonta...

 • artolauri
  artolauri 8 kuukautta sitten +1

  * Miksi muuten nämä jätti kanavan edustajat koskaan ei uskalla tarttua elämämme todellisiin ongelmiin? * * * On se pöyristyttävää! Pokkana vuosikymmenet on tuhannet professorit tutkineet näitä atomien silpomisten miljoonien ja miljardien laitteita. SILTIKÄÄN EI KUKAAN EDES TAJUA, että n/Z suhdeluku kertoo, matemaattisesti ydinvoimaloista vuotavan 1000% ENEMMÄN spallaationeutroneja, kuin harhauttavat ydinalan omat mallit kylmäävästi valehtelee! Minusta Petterin, Katse kaikkeuteen, Villen, Myytinkertojien kaltaisten professori tason kaverien PITÄISI TUODA NÄITÄ kylmääviä faktoja ESILLE YLEISÖLLE! * Ai, mutta meinasi vallan unohtua. Laitetaan nyt säntillisesti se Arto Lauri FIchannel kanava tilaten itsellisesti ja kavereille toki myötään.

 • pitqx
  pitqx 8 kuukautta sitten +4

  Todella vaikea kuvitella, että tämä kaveri on valmistunut kauppakorkeakoulusta. Tosin koulu taisi ollakin Hanken, niin ei se kai niin ihme olekaan.

 • Kimmo Rintamäki
  Kimmo Rintamäki 8 kuukautta sitten

  Juu. Onhan kapitslismin tuoma kulutustalous ollut kehityksen jarruna jo yli vuosisadan. Ei voi tulla ympäristöystävällisiä ratkasuja, kun yrityksien joutuu tehdä voittoa alaisilleen sekä omistajilleen. Mutta mikäpä muu kannustaa taas kehitystä, kun väliaine, jolla henkilölle suodaan erioikeuksia..

 • Niko
  Niko 8 kuukautta sitten

  Postin organisaatiosta 80-90% olis mahdollista muuttaa koneilla toimivaksi niin tehokkuus paranisi ja kulut pienentyisi merkittävästi pitkällä tähtäimellä, se olis sijoittajien kannalta parempi juttu ja johtajalle jäis enemmän palkkaa sillä logistiikkakeskuksissa pakettilajittelijoita, trukkikuskeja ja vuoroesimiehiä ei tarvita läheskään niin monta mitä siellä nyt kädet taskussa pyörii.

 • juha ööperi
  juha ööperi 8 kuukautta sitten

  Koko universumi on korruptoitunut juuriaan myöten.
  Ei siis auta kitkeä pelkästään tämän todellisuuden
  korruptio ja rappio, vaan se tehdään todella syvältä.
  Ainoastaan lahjomattomat tahot tulevat selviämään
  puhdistuksesta, muut energiat laitetaan kierrätykseen.
  Lahjonnalla ja kiristyksellä tämä epätasapaino on
  saatu aikaiseksi, eikä sitä korjata muulla kuin
  kaikkien nykyisten järjestelmien poistamisella
  (politiikka, talous, mediat, byrokratiat ja uskonnot).
  Tämän kaiken toteuttaminen vaatii syvää ymmärrystä siitä,
  että mikään vanha ei tule toimimaan. Meitä tullaan
  yrittämään lahjoa kaikilla mahdollisilla tavoilla (raha,
  seksi, valta), ja hän joka on lahjottavissa siis siirtyy
  tämän häviävän vähemmistön joukkoihin, joka tullaan
  poistamaan pysyvästi. Piste.

 • pekka pananen
  pekka pananen 8 kuukautta sitten +3

  juu.. onhan se käsittämätöntä et Valtion omistuksessa olevan firman pääjehut vetää aivan poskettomia palkkoa ym lisiä ja boonuksia .. Posti hyvä esimerkki... omansa peliin laittavat ja riskit kantava on asia erikseen ..

 • Jouni Keravalla
  Jouni Keravalla 8 kuukautta sitten

  Onko kansanedustajalla ,ilmalämpöpumppu ,aurinkopaneelit , sähköauto ,nykyaikaiset valaistusjärjestelmät .ja sähkösauna. Jos vastasit kaikkeen kyllä . niin olet tehnyt oman osasi . Minä olen jo aloittanuttekemisen.

 • kalle kallela
  kalle kallela 8 kuukautta sitten

  Miks paasaat ilmastonmuutoksesta jos samaan aikaan tuot ja järjestät E-Sports tapahtumia Suomeen? kaksinaismoralismi vahva tässä

 • TheCfc
  TheCfc 8 kuukautta sitten +25

  Koska hjalliksesta on tullut vassari??

  • Jesseaffiliate
   Jesseaffiliate 7 kuukautta sitten +3

   No ei kyllä oo tullut, mutta kaltaisesi juntti ei sitä ymmärrä. Se, että joku sanoo, että fossiilikapitalismin aika on tullut tiensä päähän, ei lähtökohtaisesti vastusta kapitalismia, markkinataloudesta puhumattakaan. Myöskään ihminen, joka penää oikeudenmukaisuutta, ei lähtökohtaisesti ole täten sijoitettu tietylle kohtaa entisellä vas-oik -akselilla. Reppu selkään ja kouluun cfc!

  • einari palje
   einari palje 8 kuukautta sitten +3

   Kaikki järkevät on bähän vassareita. Hjallis puhuu asiaa...

  • Haippi 87
   Haippi 87 8 kuukautta sitten +5

   Sensaatio mitä sä selität😂

  • Sensaatio
   Sensaatio 8 kuukautta sitten +1

   Vasemmistohan kannattaa julkisia yrityksiä jättimäisine johtajapalkkoineen ja Hjallishan niitä tässä vastustaa. Mutta onhan Kokoomus nykyään melkein samaa pullamössöä vaikkapa SDP:n kanssa, mitä nyt muutamista talouslinjauksista eri mieltä

  • TheCfc
   TheCfc 8 kuukautta sitten

   Ei kohta kukaan ku yrittää miellyttää kaikkia

 • Tapio Rintala
  Tapio Rintala 8 kuukautta sitten +1

  Miten eriarvoistumista saataisiin vähennettyä: Minimipalkkaa selvästi ylemmäs matalantulon ammateissa ja täten niiden kysyntää ja arvostusta ylös?

 • saganist
  saganist 8 kuukautta sitten +2

  Jos tuloerot menee täysin järjettömiksi niin yhteiskunnassa PITÄÄKIN olla levottomuuksia ja saada päättäjien päät vadille. Epäoikeudenmukaisuuksien passiivisessa sietämisessä ei ole mitään hienoa. Se että meillä ylipäätään on Suomessa leipäjonoja on aika häpeällistä.

 • ThePuliUkko
  ThePuliUkko 8 kuukautta sitten +6

  Sveitsissä säädettiin semmoinen laki ettei yrityksessä voi tienata yli 12 kertaa enempää kuin vähiten tienaava. Onhan siinäkin pelivaraa.. Mutta päästäisiin ainakin tämmöisistä törkeistä ylilyönneistä eroon kuten Postin keissi.

 • toni virtanen
  toni virtanen 8 kuukautta sitten

  Kyllähän esim. ison yrityksen tj. on hyvän palkan ansainnut, siis mikäli tj on osaava. Tuo omistajille rahaa ja työntekijätkään eivät "valita". Se, mikä on oikea korvaus hyvästä johtamisesta?? Minä en tiedä. Mutta valtionyrityksissä se voi olla huomattavan paljon pienempi. Ja väite että ilman kunnon bonuksia ei tule hyviä johtajia palkkalistoille, varmasti tulee.
  Enkä kyllä ihan aina ymmärrä tätä meidän köyhien narinaa isoista palkoista. Minä valitin aikaisemmin näistä kanssa, mutta iän myötä vihdoin tajunnut, että peilistä katsoo se jätkä joka ei käynyt kouluja ja on itse syypää asemaansa ja tuloihinsa.
  Ja tosiaankin monet yrittäjät pistävät koko elämänsä peliin yrittäessään, vuosia ilman kunnon palkkaa(jos ollenkaan), lomaa/vapaa-aikaa. Vakuutena voi olla koko omaisuus, jopa muiden omaisuus.
  Kyllä siinä varmasti vastuu painaa.
  Palkka-asiat ovat aina olleet vaikea asia, kaikkihan meistä lisää tahtoo... Varsinkin valtionyhtiöissä tosiaan lähteny lapasesta.

 • Harri Lanttola
  Harri Lanttola 8 kuukautta sitten

  Miten ratkaisut? Kyllä ongelmia löytyy mutta ratkaisuja kaivataan?

 • JPP
  JPP 8 kuukautta sitten +2

  Mitä mieltä postista?
  Valtion yritys jolla ei mene hyvin.

 • Huit Hait
  Huit Hait 8 kuukautta sitten

  Mitä mieltä sote alojen isoista jätti yrityksistä? Mennäänkö sielä raha edellä jolloin kaikki muu kärsii? Onhan näistä jo luettukin... Millä tavoin sote alaa pitäisi muuttaa ja järkeistää yksityisellä ja kunnallisella puolella.

 • Aleksi
  Aleksi 8 kuukautta sitten +2

  Vielä tarvittaisiin ne konkreettiset ratkaisut Hjallis. Mistä se raha otetaan tavalliselle duunarille, kerro se?

 • Tuulipukufi Sijoitusblogi
  Tuulipukufi Sijoitusblogi 8 kuukautta sitten

  Kysymys: Miksi tuloerot ovat ongelma jos kuitenkin samaan aikaan absoluuttinen köyhyys Suomessa on vähnetynyt? Sitä paremminhan täällä voidaan kollektiivisesti mitä enemmän meillä on rikkaita ihmisiä jotka maksavat paljon veroja.

 • Harri Pitkänen
  Harri Pitkänen 8 kuukautta sitten +5

  Tarvitsemme tiedepuolueen.

 • Fresh Juice
  Fresh Juice 8 kuukautta sitten +2

  Hjallis, nyt vähän tsemppiä! Tämä video oli täysi susi! Älä lähde kalastelemaan suuren keskiluokan ääniä puhumalla asioista, joista tällä hetkellä "kuuluu" puhua isoon ääneen. Tiedät sen itsekin!

 • Matias kalliomäki
  Matias kalliomäki 8 kuukautta sitten +1

  Miten ajattelit että palkkaeroja tasattaisiin, ja silti omistamista ei rankaistaisi?

 • Leo S
  Leo S 8 kuukautta sitten

  Helppoa sanoa, että yritysten pitää muuttua ym, mutta todellisuudessa aika vaikeaa lähteä muuttamaan kun kaikki pyörii rahan ympärillä ja yrityksen pomoa ei kiinnosta pätkän vertaa ilmastonmuutos, koska muutoskeinot sen hillitsemiseksi olisivat kalliita ja epätuottavia yritykselle.

 • MK
  MK 8 kuukautta sitten +2

  Hyvä. Mutta miksi vasta "tulevaisuudessa" tämä kaikki?

 • Jani Kanervo
  Jani Kanervo 8 kuukautta sitten

  Välillä tosi hyviä videoita ja toisinaan ei mut aika narsistinen tvisti että joka videossa pummaan lisää ja lisää tilaajia... kyllä ne jotka tykkää nni tilaa ja päivastoin..

 • Sami Kantsila 62
  Sami Kantsila 62 8 kuukautta sitten +1

  Hyvä video

 • Oltermanni
  Oltermanni 8 kuukautta sitten

  Itse haluaisin tietää miksi aikoinaan jätit diilissä olleen Hanko hankkeen kesken?

 • Ho Lii Fuk
  Ho Lii Fuk 8 kuukautta sitten +1

  Kun puhutaan Postin tj:n palkasta niin haluan huomauttaa, että 2/3 siitä tuli bonuksista, joihin vaikuttaa suoraan Postin tekemä tulos.
  Ei se kaveri oo todellakaan tyhmä, kun on onnistunut kaikissa VALTION ASETTAMISSA TUOTTOTAVOITTEISSA. Samalla muissa Pohjoismaissa toimiva Post Nord tekee kymmeniä miljoonia tappiota ja aikoo lopettaa postin jakamisen esim. Tanskassa kokonaan.
  Jos valtio laskisi Postin tulostavoitteita voisi Posti maksaakin jakajilleen kohtuullista palkkaa (, jota se itseasiassa nytkin maksaa, mutta postinjakajan työ ei ole kokopäivätyö, joten siitä ei saa palkkaa yhtä paljoa kuin kokopäivätyöstä).

 • S1mulati0
  S1mulati0 8 kuukautta sitten

  Olen saanut lahjaksi pääomaa sijoittamiseen. Mitä hjallis sinä tekisit rahoilla?

 • 9axel5
  9axel5 8 kuukautta sitten +2

  Tuloerojen kasu ei ole ongelma kunhan talous kasvaa siten että pienituloistenkin tulot kasvavat. Vapailla markkinoilla kukin saa ansaitsemansa. Tietenkin jos vaikkapa johtajien palkkauksessa markkinat vääristyvät esimerkiksi "hyvä veli"-kerhojen takia, on se ongelma. Valtionyhtiöt joilla on monopoliasema ovat asia erikseen. Pro tip: tuloerot saa parhaiten tasoittumaan maan sisällä rajoittamalla työvoiman saatavuutta (ei siis välitetä mistään "työvoimapulasta", ei ole olemassa työvoimapulaa, ainoastaan liian matalia palkkoja). Tämä taas käytännössä tarkoittaa maahanmuuton rajoittamista.
  Ympäristöasioista sen verran että lähtökohtaisesti en näe yrityksiä toimimassa ympäristön hyväksi mittavassa määrin. Valtion tulisi määritellä ympäristön omistusoikeus (itselleen) ja määrätä sopiviksi lasketut maksut ilman ja ympäristön pilaamisesta. Samaten vaikkapa tehtaan tulisi maksaa kohtuullinen korvaus jokaiselle lähiseudun ihmiselle jolle koituu haittaa toiminnasta. Tällöin yritykset voivat toimia entiseen tapaan maksimoiden voittonsa mutta kuitenkin siten että luonnolle koituvasta haitasta maksetaan korvaus.

 • Joni Voutilainen
  Joni Voutilainen 8 kuukautta sitten +2

  Hienoa on, että politiikko sanoo haluavansa kuulla kansalaisten kysymyksiä.. Ainakaa kovin moni ei ole sanonut, jotta näin saisi tehdä :D

 • Airon Autopalvelu
  Airon Autopalvelu 8 kuukautta sitten +6

  Hjallis puhuu asiaa.

 • Swappendeer
  Swappendeer 8 kuukautta sitten +2

  Onneks persujen kannatus nousus kokoaja

 • T.M.H -
  T.M.H - 8 kuukautta sitten +4

  Yritysjohtajilla on myös paljon etuja palkan lisäksi. Monet noista eduista voisi laskea palkaksi. Myös kansanedustajilla on näitä etuja joita annetaan palkan korvikkeena. Ei tavan kansa tiedä edustajien todellista palkkaa. Mitkä kansanedustajien edut olisit valmis poistamaan?

 • Senator
  Senator 8 kuukautta sitten +2

  Ison firman johtajan on saatava sen mukasta palkaa mitä vastuuta sille annetaan pahimmassa tapauksessahan se vois kaataa koko firman tekemällä asiat päi helvettiä

 • eetu pöllänen
  eetu pöllänen 8 kuukautta sitten +1

  No miten sun mielestä näiden asioiden luominen pitäisi toteuttaa?

 • pelimies9321
  pelimies9321 8 kuukautta sitten +2

  Hitto, mitä mädätystä nämä Hjalliksen videot nykyään on. Joka videon keskeinen teesi tuntuu olevan vain nostaa Nyt:in kannatusta.

 • Niki Sorsa
  Niki Sorsa 8 kuukautta sitten

  Milloin teet videon pikku-Roopen kanssa?

 • Suti
  Suti 8 kuukautta sitten +2

  Jos valitsee sellaisen reitin, että tienaa enemmän, niin miksi se on joltain pois. Pelkkää katkeruutta. Silloin kun rikkaat ovat tulleet rikkaammaksi, niin köyhät ja keskituloiset ovat tilastollisesti myös tulleet rikkaammaksi.

 • Lauri Nyrhinen
  Lauri Nyrhinen 8 kuukautta sitten +2

  Mikä sun mielestä on sitten hyväksyttävä tuloero ihmisten välillä?

 • Löylyukko
  Löylyukko 8 kuukautta sitten +39

  Veikkaisin että henkilö joka on saavuttanut sellaisen aseman jossa hän saa palkkaa viikossa saman verran kuin ”normaali ihminen” vuodessa on tehnyt jonkun verran enemmän töitä omien unelmien ja uransa eteen kuin vaikka normi levyseppä hitsaaja.
  Video oli loistava, mutta toivoisin hjallis että käsittelisit yhteiskunnallisia asioita muistakin näkökulmista kuin vain tästä yhdestä.👍

  • Löylyukko
   Löylyukko 8 kuukautta sitten

   Isäntä no sehän on hieno homma että ajattelet noin, mutta en sitä kieltänytkään että he eivät tekisi unelmiensa eteen töitä. Kommentoin vain asiaa joka kuulosti minusta hölmöltä. Jos nyt vaikka olet itse ammatikoulunopiskelija olen pahoillani jos pahoitin mielesi🙏

  • Op
   Op 8 kuukautta sitten +6

   Aika idioottimainen vertaus että ammattikoululaiset ei tekisi unelmien eteen töitä? He kuitenki opiskelevat sen unelmien ammatin ja kantavat kortensa kekoon. Ei ainakaa ole sinua älyllä siunattu sillä raha ei ole kaikille tärkeintä vaan onnellisuus. Haluaisin tietää miten vertaat tämän tekemisen määrän postin tj versus levyseppä hitsaajan välillä. Olettaisin että levyseppä hitsaaja homma on paljon fyysisempää ja yhteiskunnalle tärkeämpää kun pöydän takana istuminen jonne päässyt lukemalla. asiaha olisi eri jos hän olisi rakentanut itse tämän imperiumin eli hän on vain istunut katettuun pöytään ja nauttinut hyvistä eväistä.

  • Löylyukko
   Löylyukko 8 kuukautta sitten +1

   Spamminorsu tarkoitinkin juuri lääkäriä tai muita aloja joihin on merkittävästi pidempi koulutus kuin vaikka nyt esim: levyseppä hitsaajan. Ja jotenkin myös itsestä tuntuu että postin toimitusjohtajallakaan ei ole ollut mitään amis papereita kun hän on hakenut työtään, vai kuinka ?? Ja nyt jos haluaa rupea vertailemaan eri aloja toisiinsa niin aivan vapaasti sen teet??

  • Spamminorsu
   Spamminorsu 8 kuukautta sitten +8

   mitä miljoonia ansaitseva postin toimitusjohtaja on tehnyt enemmän kuin esimerkiksi lääkäri joka ansaitsee muutamia kymmeniä tuhansia vuodessa? lääkäri on käynyt KTM:ää laajemman tutkinnon ja tehnyt vähintään yhtä paljon töitä kuin toimitusjohtajakin. argumenttisi on todella huono

 • Pete Pee
  Pete Pee 8 kuukautta sitten +1

  Mikähän se sinä siellä olet puhumaan rahan tulemisesta rahan luo ?

 • FinSpectre Gaming
  FinSpectre Gaming 8 kuukautta sitten +2

  Aina ennenkin yritykset on joutunu ottaa huomioon mitä asiakkaat haluaa riippumatta siitä mitä ne haluaa. Ei se ole mikään tulevaisuuden juttu.

 • emt
  emt 8 kuukautta sitten

  eihän tässä oo mitään järkee

 • Tseikk1
  Tseikk1 8 kuukautta sitten +4

  Mitä konkreettisia ratkaisuja esittämiisi ongelmiin olisi? Mitä päätöksiä tekisit, jotta tuloerot kaventuisivat? Miten ehkäisisit ilmastonmuutosta? On helppoa sanoa, että tämän ja tuon tarvitsee muuttua. On vaikeampaa kertoa miten.

  • Ирина Жгун
   Ирина Жгун 8 kuukautta sitten

   Tseikk1 kommunistit tasoittavat kaikkien tulot vuonna 1917. Ilmastonmuutosta ei ole olemassa, ilmasto ei muuttuu mihinkään. Se on valhe.

 • Kalervo Antero Nieminen
  Kalervo Antero Nieminen 8 kuukautta sitten

  Miten on kunnalliset Sihteeristöt palkattu?

 • Kalervo Antero Nieminen
  Kalervo Antero Nieminen 8 kuukautta sitten +1

  Sairaaloissa sama juttu. Mutta ihan eri syystä? Miksi ei johtajan tarvi olla kyvykäs lääkäri?

 • Kalervo Antero Nieminen
  Kalervo Antero Nieminen 8 kuukautta sitten

  Kun ei ollut vielä ennenvanhaan sellasia johtajia Kunnissa kuin on tänään joka alalla??

 • Kalervo Antero Nieminen
  Kalervo Antero Nieminen 8 kuukautta sitten +6

  Hyvä Hjallis! Noi virkamies johtajat sitten joka kunnassa? mitä ne tekee rahoillaan?

 • Käyttäjä 1
  Käyttäjä 1 8 kuukautta sitten

  Palkka määräytyy ihmisen tuottaman arvon mukaan. Hyvä toimitusjohtaja tuottaa yritykselle enemmän arvoa kun hänen palkkansa maksaa, se on päivän selvää muuten ei markkinataloudessa yritys maksaisi tuota palkkaa. Palkkaerot ovat luonnollisia ja hyvä asia.

  • Tietgoog
   Tietgoog 8 kuukautta sitten +2

   Millä tavalla mittaat toimitusjohtajan tuottamaan arvoa? Teet myös olettamuksen että markkinataloudessa ei voi olla korruptiota, tai muuta suosimista. Kyllä kavereille maksetaan aina enemmän, jos vain mahdollista.

 • Samuel Mäkinen
  Samuel Mäkinen 8 kuukautta sitten +8

  Ei se paha oo jos on kriittinen siitä mitä joku vaikutusvaltainen ihminen sanoo. Tärkeetä kuitenki se, että joku uskaltaa sanoa ääneen epäkohdista. Toki asiat yleensä ei oo ihan mustavalkoisia, mutta kuitenkin.

 • max r
  max r 8 kuukautta sitten

  "Ison yrityksen toimitusjohtaja vaa nostaa palkkaa eikä tee mitää eikä ota riskejä"
  Mites toi Thomas Cook? Menikö ohi? Jos yrityksen liikevaihto on iso, niin miksi yrityksen omistajan/johtajan palkka ei olisi? Työntekijät saa TES:n mukaista palkkaa, CEO:t sun muut sit erikseen

 • Casteliero
  Casteliero 8 kuukautta sitten +9

  No nyt meni jo populismihötön puolelle. Toimitusjohtaja on vastuussa koko yrityksen menestyksestä ja sitä kautta joka työntekijästä. Hyvä toimitusjohtaja luo sitä kasvua ja niitä työpaikkoja. Toimitusjohtaja menee myös ihan yhtälailla nurin kun yrittäjä jos se saa potkut. Toimareilla ei ole samaa turvaa kuin työntekijöillä ja yrityksen hallitus pystyy antamaan kenkää toimarille milloin vaan. Ja mitä tulee noihin toimareiden palkkoihin, niin niissä ihan puhtaasti toimii kysynnän ja tarjonnan laki. Hyviä toimareita ei ole suomen kokoisessa valtiossa mitenkään merkittävästi ja silloin kun kysyntä ylittää tarjonnan, niin ne palkkiot nousee väkisin. Jos siihen kilpailuun ei lähde mukaan, niin jää ne parhaat toimarit saamatta ja huonossa tapauksessa saa sellaisen, joka ajaa koko puljun nurin.

 • stright fide
  stright fide 8 kuukautta sitten +16

  Olipa populismia kerrakseen. Suomessa on jo nyt euroopan pienimmät tuloerot. Monen suomen top sata yhtiön toimari tienaa samaa luokkaa kuin lääkäri. Nostat vain esille räikeimmät esimerkit xd olen pettynyt koko liikkeeseesi.

  • J0lel
   J0lel 8 kuukautta sitten +1

   Jep tuli iso bruh moment tätä videoust kun katsoi tossaja &lumen

 • Pentti Immonen
  Pentti Immonen 8 kuukautta sitten +5

  Minua ei haittaa jos ihminen omistaa omaisuuksia mutta en hyväksy näitä suuria palkkoja ja palkitsemista kun työ suhde loppuu.

 • zes se
  zes se 8 kuukautta sitten +6

  Miksei noissa valtion yhtiöissä oo mitään palkkakattoja johtoportaalle. Kyllä esim toimariks joku tulee varmasti 100k vuosipalkallakin

  • Tietgoog
   Tietgoog 8 kuukautta sitten

   @zes se Jos käyt lukemassa Postin TJ:n CV:n huomaat että mies on todella osaava yksilö. Jos posti ei maksaisi suurta palkkaa hänelle, joku toinen yritys olisi heti valmis nappaamaan hänet samalla hinnalla.

  • zes se
   zes se 8 kuukautta sitten +2

   @Tietgoog no niin entiä onko toi postinkan toimari niin "osaava" mies että ansaitsee palkkansa

  • Tietgoog
   Tietgoog 8 kuukautta sitten +2

   Koska toinen yritys on aina valmis maksamaan osaavasta toimitusjohtajasta vähintään 101k. Minkä yrityksen luulet TJ:n valitsevan?
   Tietysti hyväpalkkaisiin töihin löytyy aina ehdokkaita, ongelmana on saada rooliin tarpeeksi osaava henkilö.

 • ninjafan 23
  ninjafan 23 8 kuukautta sitten +126

  Valtioyhtiöt on erikseen. Toivottavasti kansa ymmärtää yksityisen ja valtionyhtion eron. Yksityisten yritysten maksamat palkat kuuluu olla heidän oman päätösvallan alla. Yksityisten yhtiöiden omistajat eivät noita palkkoja turhaan maksa. Yksityinen yritys ei todellakaan maksa huvikseen "ylisuurta" osaa tuloistaan turhaan toimareilleen. Valtionyhtiöt muutenkin on yleisesti ottaen todella tehottomia.

  • Jon Snow
   Jon Snow 7 kuukautta sitten

   @Tietgoog Jos yksityinen yritys maksaa epäpätevälle TJ:lle ylisuurta palkkaa se on kyseisen yrityksen omistajien päätös. Voit olla kuitenkin varma että tässä nyky-maailman globaalissa kilpailutilanteessa joku Hua Li Kiinasta yrityksineen tulee kilpailemaan tällaisen huonosti optimoidun yrityksen pois markkinoilta alta aikayksikön.

  • Tietgoog
   Tietgoog 7 kuukautta sitten

   @Ex0rz Olisinpa minäkin noin naiivi.

  • Ex0rz
   Ex0rz 7 kuukautta sitten

   @Casteliero Ihan riittävästi tuntuu ainakin toi Postin TJ tienaavan... Toki ei valtionyhtiöt muutenkaan toimi täysin samalla tavalla kuin yksityiset. Ei välttämättä tarvetta kasvaa ja maksimoida tulosta samalla.

  • Ex0rz
   Ex0rz 7 kuukautta sitten

   @Tietgoog Ai siis yksityiset yritykset palkkaa tuttuja toimareiksi ylisuurella palkalla? :D Juupajuu... Mitään noin tyhmää en ole kyllä hetkeen kuullut. Ei yksikään yksityinen, etenkään julkinen osakeyhtiö palkkaa toimariksi ketään tuttua siksi että on tuttu. Ei kyllä tosiaan yksikään yrityksen hallitus tule palkkaamaan epäpätevää toimaria.

  • Casteliero
   Casteliero 8 kuukautta sitten +4

   Mistä sinä meinasit sitten ne hyvät toimarit saada sinne valtionyhtiöihin, kun yksityiset firmat tarjoaa 3 kertaa enemmän palkkiota? Ja valtionyhtiöillä on tärkeämpää olla hyviä toimareita, kun tulos menee suoraan valtiolle, kun yksityisissä se jaetaan osinkoina ja palkkoina, ja vasta niitä verotetaan.

 • FizzyElf
  FizzyElf 8 kuukautta sitten +2

  kommunismi on vastaus

  • J0lel
   J0lel 8 kuukautta sitten +5

   Hyi vittu

 • Pentti Immonen
  Pentti Immonen 8 kuukautta sitten +1

  Hieno video. Katsoitko tv2 dokumentin tästä englantilaisesta kaverista joka ulkoministeriössä töissä ja myös YK,ssa? Ja erosi työstänsä.Aikalailla sun ajamaa päätöksen tekoa kannattaa minun nähdäkseni. YK,takin sanoi Vieraatuneen eliitin suojatyöpaikoissa.

 • Hannibal Weissburger
  Hannibal Weissburger 8 kuukautta sitten +16

  Ilmastovouhotus rupeaa vituttamaan.

  • Löylyukko
   Löylyukko 8 kuukautta sitten +1

   Hannibal Weissburger aasi

 • A -
  A - 8 kuukautta sitten +26

  "Meneekö Suomen ilmastonsuojelu yli" Vastaus: Menee.
  Suomi ei voi kantaa vastuuta koko maapallosta, eikä pidä yrittää. Maapalloa voisi ajatella vaikka yrityksenä, monta eri sektoria yrityksessä, ei siltä pienimmältä sektorilta joka tekee kaikkein parhaiten työt pidä vaatia tekemään myös muiden sektoreiden työt.

 • Veikko Tuikka
  Veikko Tuikka 8 kuukautta sitten +52

  Meneekö sinusta ilmastonsuojeluvouhotus suomessa yli? Entä miten otatte asian puheeksi eduskunnassa. Itse olen perus rekkarahtari, mutta olis jotenki mukava vaikuttaa asiaan.

  • tontsa
   tontsa 6 kuukautta sitten

   @Karvakulmio ihmisten aikakausi on kestänyt noin 300 000 vuotta, mut dinosaurusten yli 200 miljoonaa....

  • tontsa
   tontsa 6 kuukautta sitten

   @Karvakulmio roskien lajittelu ei Oo varallisuudesta kiinni ja asun yksinhuoltaja äidin kanssa, jonka vuosi tulot ovat Ale 11k . Mutta pyöräilemään kaikkialle, en roskaa, enkä käytä turhaa energiaa yms.

  • Karvakulmio
   Karvakulmio 6 kuukautta sitten

   @Von McCartney
   Olisihan se mukavaa, meille kyllä tulee uusi massatuho suurin piirtein 1000 vuoden kuluttua. Sille me ei voida yhtään mitään.
   Ei ne dinosauruksetkaan saastuttanut, silti se tuli tuhansia kertoja.
   Andromedahan on siis toinen galaxi juuri linnunradan vieressä.
   Se kyllä yhtyy meihin 2 miljardin vuoden päästä, mutta kumminkin, siellä on tuhansia planeettoja, jotkut voivat jopa olla ihmisille sopivia.

  • Karvakulmio
   Karvakulmio 6 kuukautta sitten +1

   @tontsa
   Jeesus, mieti nyt hetki. Mieti niitä huonotuloisiakin hetki, perkeleen äidin luona asuva mammanpoika.
   Ei kaikilla ole varaa vain mennä ja ostaa sähköautoja ja lajitella roskia. Suurin osa vain polttaa ne.

  • tontsa
   tontsa 6 kuukautta sitten

   @Karvakulmio Niinhän se tekee

 • Niilo 666
  Niilo 666 8 kuukautta sitten +8

  Koska uutta autoa

 • Eetu Hannola
  Eetu Hannola 8 kuukautta sitten +23

  Markkinatalous toimii, se on taivahan tosi. Ja minua ei ainakaan osakkeen omistajana haittaa yhtään, että toimitusjohtaja Pesonen saa hyvää palkkaa, sen hän on ansainnut.

  • ToP clan Kerdruud
   ToP clan Kerdruud 8 kuukautta sitten +1

   @Casteliero harvoin identtinen tehtävä tulee takaisin. Yritykset keksivät esim uuden tehtävänimikkeen tai kääntävät sen Englanniksi, jolloin väitetään takaisinotto vastuu.

  • Casteliero
   Casteliero 8 kuukautta sitten

   @ToP clan Kerdruud työnantajalla on myös takaisinottovelvollisuus joka yleensä kestää sen 4kk, jolloin sama henkilö on palkattava takaisin, jos samat tehtävät tulee taas tarjottavaksi, eli esim. noissa taloudellisissa vaikeuksissa tai investoinneissa. Ja tuossa omassa kommentissa mainitsin nuo taloudelliset tilanteet, mikä on yleensä se syy siihen työsuhteen irtisanomiseen. Ja silloin on vielä se irtisanomisaika jäljellä työntekijällä.

  • ToP clan Kerdruud
   ToP clan Kerdruud 8 kuukautta sitten +1

   @Casteliero Tämä on suoraan lakikirjasta "Laki ei edellytä useita varoituksia, mutta työnantajan tulee muistaa työntekijöiden tasapuolinen kohtelu myös varoituskäytännön osalta. Varoitus kannattaa antaa näytön vuoksi kirjallisesti, ja siihen kirjataan työsuhteen päättymisen uhka varoituksessa mainitun toiminnan toistuessa. Varoituksella ei ole tarkkaa voimassaoloaikaa, eikä sellaista kannata varoitukseen kirjatakaan."

  • ToP clan Kerdruud
   ToP clan Kerdruud 8 kuukautta sitten +1

   @Casteliero muuten hyvä, mutta yksi varoitus riittää useita varoituksia et tarvitse antaa. Työntekijän erottamiseen riittää syyksi taloudellinen vaikeus tai yrityksen investoinnit!

  • Casteliero
   Casteliero 8 kuukautta sitten

   ​@ToP clan Kerdruud Nyt kannattaa käydä tutkimassa faktat. Työntekijän työsuhteen voi irtisanoa tai tai purkaa työsopimuksen. Työsuhteen irtisanominen on näistä "helpompi" vaihtoehto, yleensä se tapahtuu yrityksen huonon taloudellisen tilanteen takia, mutta sen voi irtisanoa myös esim. jatkuvien myöhästelyiden tai muista työntekijöistä johtuvista seikoista. Mutta näissä tapauksissa on ensin annettava aina pari varoitusta, että työntekijä voi parantaa käytöksensä. Ja irtisanomiseen liittyy aina irtisanomisaika, jos kyse on vakituisesta työsuhteesta. Tuo toinen vaihtoehto, missä puretaan työsuhde vaatii jo todella isoja syitä. Näitä voi olla esim. työpaikalta varastaminen tai päihtyneenä töihin tulo jatkuvasti. Työsopimuksen purku tulee voimaan välittömästi, mutta se todellakin vaatii jo isoja näyttöjä väärinkäytöksestä. Ja näissä molemmissa vaihtoehdoissa työntekijä pystyy aina vielä riitauttamaan irtisanomisen ja yleensä se tapahtuu liiton lakimiesten kautta, joka on työntekijälle maksuton. Näin ollen yrittäjä joutuu kuluttamaan omaa aikaansa tapellakseen oikeudessa liittoja vastaan, vaikka olisikin aiheellisesti työntekijän ulos potkinut. Toimareilla ei ole mitään näitä suojia. Toimitusjohtajan paikka on luottamustoimi ja siitä luottamuksesta päättää aina yrityksen hallitus. Ja jos luottamusta ei ole, niin toimari lähtee välittömästi. Ja koska toimarin "palkka" on palkkio ja kyseessä on luottamustoimi, niin ulospotkittu toimari ei myöskään saa ansiosidonnaista päivärahaa. Eli toimarin on neuvoteltava itselleen hyvä palkkio ja kultaiset kädenpuristukset, että suojaa oman selustansa myös jos sattuu potkut saamaan. Työntekijälle riittää ilmoitukset liittoon, niin alkaa päivärahat juoksemaan.

 • Pinjaaawss
  Pinjaaawss 8 kuukautta sitten +12

  Meneekö Suomen ilmastonsuojelu yli

  • Koo Tee Koo
   Koo Tee Koo 8 kuukautta sitten

   @ToP clan Kerdruud Tuo maaperästä tulevat ovat vain osa tätä kasvien saamaa epäpuhtautta. Ulkoisesti tulevat ilmansaasteet onkin sitten eri asia.

  • ToP clan Kerdruud
   ToP clan Kerdruud 8 kuukautta sitten

   @Koo Tee Koo tosiasiassa suurin osa kasvinsuojeluainesta On testattu ja tutkittu, etteivät ne aiheuta harmia ihmisille. Kehittyvien maiden lainsäädäntö, ei turvaa niissä maissa asiaa, jolloin ihmisten ruuassa on biomyrkkyjä. Kuitenkaan asia ei ole näin Suomessa. Eu ja Suomen elintarviketurvallisuusvirasto pitää huolen, ettei kasvinyrkyistä tai geeninuutelusta tule negatiivisiä vaikutuksia ihmisille. Agrikulttuuri kehitys esim geenimuuntelulla ja suojaaineilla on päinvastoin vähentänyt ihmisten sairastumisia ja mahdollistanut puhtaan ruuan. Naturalinen ruoka ilman geenimuuntelua, ja intensiivistä maataloutta on nykytutkimuksen todistamana vaarallisempaa kuin kasvisuojelumyrkyt tai muuntelu. Koska kasvit voivat imeä itseensä maaperästä miltein mitä tahansa, suoja-aineet ja muuntelu vähentää kasvin tarvetta ja mahdollisuutta käyttää esim elohopeaa ravinteena, elohopeaa esiintyi lyijyn kanssa useilla pelloilla ennen 1900-luvun tutkimuksia.

  • Koo Tee Koo
   Koo Tee Koo 8 kuukautta sitten

   @ToP clan Kerdruud Puhdasta ravintoa ei ole ollut enää pitkiin aikoihin. Kaikissa on jotain ympäristö myrkkyä enemmän ja vähemmän. Jos haluaisimme puhdasta ravintoa täytyisi siirtyä siihen aikaan kun ei ollut mitään koneita olemassa ja kaikki tehtiin omin käsin ja kulkemiset jalan. Tämä voi olla nykyihmiselle jonkinlainen haaste kun mitään ei osata omin käsin tehdä. Suuresta maallisesta mammonasta luopuminen olisi myös haaste.

  • Riksux
   Riksux 8 kuukautta sitten

   tulloo jo korvista ulos tää homma 🤦🏻‍

  • Pete Puuhanen
   Pete Puuhanen 8 kuukautta sitten

   @ToP clan Kerdruud No itseasiassa Suomen etu olisi ainakin lyhyellä aikavälillä se, että ilmasto nimenomaan lämpenemisi. Pitkällä aikavälillä voi toki ollakin vähän huonompi juttu.

 • Viktor Atamaani
  Viktor Atamaani 8 kuukautta sitten +92

  Moskovan luksushuora tienaa viikossa helposti 10 000 €. Suosittelen ammattia lämpimästi kiinnostuneille ja alan erityisvaatimukset omaaville.

  • Pathetic Gamer
   Pathetic Gamer 8 kuukautta sitten

   @takalo kari voihan sulla olla sugar mom myös

  • Ирина Жгун
   Ирина Жгун 8 kuukautta sitten

   Viktor Atamaani kateus on pahaa tunne

  • takalo kari
   takalo kari 8 kuukautta sitten

   eli valoja päälle!

  • takalo kari
   takalo kari 8 kuukautta sitten +4

   piru ku täytys ol muija,ja toiseks nättiki

 • Anonyme :3
  Anonyme :3 8 kuukautta sitten +4

  Nyt puhutaan asiaa!!

 • LuIgI loVeS U
  LuIgI loVeS U 8 kuukautta sitten

  Eka

 • LuIgI loVeS U
  LuIgI loVeS U 8 kuukautta sitten

  Hello

 • Juho T
  Juho T 8 kuukautta sitten +74

  Rantanen tienaa erässä saman verran ku muut 2 vuodessa

  • juho
   juho 8 kuukautta sitten

   Ja bonukset ja sponsoridiilit vielä siihe päälle

  • EAGLE
   EAGLE 8 kuukautta sitten +1

   Joo mut ei todellakaan saa käteen tuota määrää

  • Juuso Kokko
   Juuso Kokko 8 kuukautta sitten

   Sitä muutki kattoo leijonat.comia

 • REDDE
  REDDE 8 kuukautta sitten

  Moii