Ali Leiniö
Ali Leiniö
 • 81 Videos
 • 3 844 837 Näkymät

Videot

Talviyö Helvetinjärvellä
Näkymät 493 kuukautta sitten
Retkellä ja kalassa yön yli - parasta!
Näkymät 508 kuukautta sitten
Vätsärin vaellus kesällä 2019
Näkymät 879 kuukautta sitten
Vaellus Lapissa syksyllä 2018
Näkymät 99Vuosi sitten
Kuvauskaluston esittely
Näkymät 133 vuotta sitten
Kylmä päivä Helvetinjärvellä
Näkymät 343 vuotta sitten
Pätevä taskulamppu: Fenix TK09
Näkymät 93 vuotta sitten
Lautalla saareen yöksi
Näkymät 303 vuotta sitten
Parin yön reissu Helvetinjärvelle
Näkymät 373 vuotta sitten
Metsäretki ja hyvää ruokaa
Näkymät 503 vuotta sitten
Resepti kirjasta ja ulos kokkaamaan
Näkymät 494 vuotta sitten
Yöksi Isojärven kansallispuistoon
Näkymät 294 vuotta sitten

Kommentteja

 • Jukka Nevalainen
  Jukka Nevalainen 5 tuntia sitten

  Jep. Hyvää settiä. Hyviin varusteisiin kannattaa sijoittaa, ite huomasin kamoja huoltaessa varusteideni keski iän lähentelevän noin 30 vuotta. Kun on joskus sijoittanut, osan olen saanut lahjoina, niin on niistä iloa pitkäksi aikaa.

 • Feathers McGraw
  Feathers McGraw 9 tuntia sitten

  What I like most about winter camping is that you can cook a proper meal at home, freeze it and it will stay good.

 • Feathers McGraw
  Feathers McGraw 10 tuntia sitten

  I have roughly the same amount of space for all the outdoor stuff for my family of five... A stack of rucksacs, a pile of sleeping bags and mats, a big box of stoves and pots, another box for canteens, bladders and filters,

  • Feathers McGraw
   Feathers McGraw 10 tuntia sitten

   ...tents, tarps, hammocks, etc. Loads of knives and other tools. Only fuel is stored elsewhere.

 • K K
  K K 11 tuntia sitten

  Kiitos videosta jälleen kerran.. Aina saa huippufiiliksen näitä katsoessa 👌🏼🙂

 • Vesa Nieminen
  Vesa Nieminen 13 tuntia sitten

  On aina yhtä hienoo katella, minkälaisilla vermeillä muut liikkuu. Sieltä täältä tietoa keräilemälläja kokeilemalla se alkaa sitten oma tyyli löytyä =)

 • Jussi Jaurola
  Jussi Jaurola 14 tuntia sitten

  Täytyy sanoo että kyllä sulla on iso käpälä! Mulla on toi sama ultralight bushcrafter pääpuukkoka kun kahva on juat käteen sopivan kokonen :)

 • juusstube
  juusstube 15 tuntia sitten

  Risukeittimet on käteviä, itelle en ole ostanut kun olen käyttänyt ja tykästynyt Esbit-keittimeen, itellä pienin Esbit-malli..Normi sytytyspalojakin olen siinä hätäpäissäni käyttänyt mutta ne nokeaa liikaa. kaksi, max neljä Esbit-palaa riittää kenttäpakillisen ruoan valmistukseen, josta syö kaksi ihmistä. Kaasukeittimet on liian isokokoisia mihinkään retkelle, sopii johonkin rannnalle jos mennään auton kanssa. Esbit on parin tulitikkuaskin kokoinen ja sytytyspalat kulkee siellä sisällä.

 • Olli R
  Olli R 15 tuntia sitten

  El Kärpän kanssa yhteisvideota joskus?

 • Tuomas M
  Tuomas M 15 tuntia sitten

  Hyvä pointti tuohon retkikaasun käyttöön

 • von Teemu
  von Teemu 15 tuntia sitten

  koska oot viimeks nukkunut teltassa? ei sekään kai ihan huono ole

 • NicklauZ
  NicklauZ 16 tuntia sitten

  Laadukasta ja viihdyttävää katsottavaa! Suojaatko itsesi sateelta yleensä sadeviitalla? Mietin tässä kumman kombon hankkisi kesän retkiä varten: sadetakki & housut vai sadeviitta.

 • von Teemu
  von Teemu 16 tuntia sitten

  pikkusen lämpenee tässä

 • Harri Forsten
  Harri Forsten 17 tuntia sitten

  Shamaani Ali koukutti jälleen! Kiitos.

 • Antero Lehtikangas
  Antero Lehtikangas 19 tuntia sitten

  On mukava katsoa,mitä muutkin vaeltajat on hankkinu erätetkeilyyn.Silloin itsellä,kun aloitin oli rinkan paino reilusti yli 20kiloa.Tänä päivänä ,kun on erätavarat ovat keventyneet,rinkka painaa jotain 18-19 kiloa.Tietenkin nuorempana ei ollu rahaakaan sijoittaa laadukkaisiin=kallisiin tavaroihin.

 • Dennis Linden
  Dennis Linden 19 tuntia sitten

  Kiva video ! Kiitos !

 • aava outdoor
  aava outdoor 19 tuntia sitten

  Oletko testannut DD Hammocksin frontline xl-mallia? Kiinnostaisi vertailu tuollaisen kaarellisen hyttysverkkomallin vertailu tähän käyttämääsi malliin.

 • Vrfvfd Cdvgtre
  Vrfvfd Cdvgtre 21 tunti sitten

  Itse käytän keittimien sijasta liekinheitintä M2, jolla teevesi kiehuu nopeasti, mutta tonnikalapurkki vaatii moukarin.

 • Savuava Salkku
  Savuava Salkku 21 tunti sitten

  Morjens Ali, itsekkin olen suunnitellut kunnon puukon ostoa jopa vuosikymmeniksi. Kiiinnostaisi tietää tuosta Bark Riveristä onko tarvinnut teroittaa itse ja oletko saanut alkuperäisen teräväksi vai pitääkö viedä ammattiteroittajalle. Pysyykö hyvin terässä vaikka tekee "klapeja".

 • Emma Elina
  Emma Elina 21 tunti sitten

  Koska Ali alat tekemään omia opasretkiä? Ilmottaudun heti mukaan! 😊

 • TheValineurheilija
  TheValineurheilija 23 tuntia sitten

  Bark River on kyllä 👌

 • Raine Båå
  Raine Båå Päivä sitten

  Milloin rupeat myymään opastettuja reissuja Helvetin järvelle ja muualle pirkanmaan luontoreiteille?

 • Jyri
  Jyri Päivä sitten

  Tuohon hyllyn pintakäsittelyyn voisi sopia pellavaöljy, sillä saa hieman tummemman mutta luonnollisen pinnan. Muistaakseni pintakäsittelyssä käytetään kylmäpuristettua öljyä, mutta rautakaupan maaliosastolla osaavat varmasti kertoa tarkemmin.

 • Moxie
  Moxie Päivä sitten

  Hyvän näköstä settii

 • Vilho
  Vilho Päivä sitten

  Tulipa katsottua tämä(kin) video taas kertaalleen, kun eihän näihin vaan kyllästy! Onko Ali sulla mielenkiintoa käydä naapureiden metsissä/vuoristoissa retkillä, Ruotsissa tai Norjassa? Itsellä tuli viime kesänä eka reissu Ruotsiin kansallispuistoon ja johan oli erilaiset maisemat, positiivisella tavalla tietenkin. Tänä kesänä Norjan maisemiin, kunhan tää maailman tilanne ei ihan räjähdä käsiin. Kiitos, kun jaksat tuottaa näitä hienoja videoita!

 • TheGlovesMade
  TheGlovesMade Päivä sitten

  Hi! Are you interested to give away your old mittens or gloves? Terveiset suomesta😌

 • Jaakko Järvinen
  Jaakko Järvinen Päivä sitten

  Mitkä nuo riipparin ripustimet on? Ei enää Whoopie slingsejä?

 • sir lancelot
  sir lancelot Päivä sitten

  Nice to see I'm not the only one with a "healthy" knife collection 😎 As a young man the only thing we brought camping was a cheap sleeping bag and lots of beer 😁 Now we have all this fancy equipment 😉 Great video / thanks for posting

 • Pauli Humala
  Pauli Humala Päivä sitten

  Itse olen miettinyt jo pitkään jonkun Bark Riverin ostoa. Mistäs olet omasi ostanut?

  • Pauli Humala
   Pauli Humala Päivä sitten

   @Ali Leiniö kiitos, täytyy katsastaa se saksalainen kauppa. Lamniasta katselin mutta tosiaan varastot tyhjänä eikä tietoa koska tulee lisää. Videosi katselun jälkeen menin heti järjestelemään omat varusteeni. Laadukas video jälleen kerran!

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Saksalaisesta Klingenwelt-nettikaupasta. Lamniallakin on noita listoilla, mutta ei koskaan varastossa ja valikoima on suppea.

 • Jukka Lehto
  Jukka Lehto Päivä sitten

  Tähän tulentekoon ja metsäpalovaaraan liittyy myös toinen jännä juttu, joka liittyy vahvasti nykyaikaan. Ei tarvitse mennä kauaskaan ajassa taaksepäin, kun riitti se että ennen retken alkua riitti tilanteen tarkistaminen tai illalla tv:stä. Nyt on näkynyt jopa ohjeistuksia joissa tämäkään ei enää riitä, koska Ilmatieteenlaitos saattaa muuttaa palovaaraa herkästikin ja ennusteet muuttuvat jopa tuntien välillä. Niinpä jotkin ohjeistukset käskevät tarkistamaan tilanteen juuri ennen sytytystä. Tavallaan jännä, kun asioista alkaa tulla massojen harrastus, kaikkien oma harkintakyky pettää. Usein maakunnissa voi olla täysin eri tilanne toisessa päässä kuin toisessa. Nykyisiin ohjeistuksiin voisikin lisätä: "Älä sytytä avotulta, jos alueella ei ole mobiilikenttää, etkä voi tarkistaa varoituksia". Toisinpäin ajateltuna ohjeistus voisi olla myös näin: "Sytytä avotuli tasatunnilta, koska tunnin päästä se voi olla kiellettyä". ...siis karrikoidusti. Nykyisin ollaan niin sidoksissa nettiin ja sen käyttöä vaaditaankin. Hommat vedetään överiksi, eikä osata punnita asioita. Tulen voi olla tekemättäkin, jos tilanne siltä tuntuu ilman varoitustakin. Viime kesä oli ehkä poikkeuksellinen, mutta olisi jännä tietää miten puistotyöntekijät suhtautuvat jopa tuntien välein päivittyvään mpv:aan. Osa kun on kovin virkaintoisia...

 • Markus Juva
  Markus Juva Päivä sitten

  Mahtavia videoita nämä, Ali 👏 Vaimo ei tykännyt kun nokesin pahasti hänen emalipannunsa, joten olis erillisen retkipannun oston aika. Mitä materiaalia suosittelisit ruoanvalmistukseen ja nimenomaan risukeittimen kanssa (joita toivottavasti nyt saisi vielä käyttää), jotta olisi kevyt kantaa ja kestävä, mutta ei ruoka palaisi pohjaan? Jos on merkkiä ja mallia suositella, niin sitä parempi; kaatonokka plussaa, kun yritän ainakin lyhyemmillä reissuilla pärjätä yhdellä ja keittää kahvit sillä samalla. Kaikkea hyvää ja kiitos vielä hienoista ja inspiroivista videoistasi 🤙

 • Rockxenez
  Rockxenez Päivä sitten

  Eihän risukeitin ole varsinainen avotuli. Risukeitin ei tarvitse maanomistajan lupaa, koska palaa ihan teräskehikon sisällä.

 • timo vihavainen
  timo vihavainen Päivä sitten

  semmonen pointti,ei toki tarvia panostaa isoja rahoja kamppeisiin,mutta jos on huonot välineet niin voi jäädä huono maku retkestä ja jopa lopahtaa...ite kyllä ostan halppis kamppeita ja toki esim makuupussiin täytyy enempi panostaa kuin kympin vaeltajapussi...hyvä video taasen ja kiva nähä siun tarvikkeet...

 • Martin Lugus
  Martin Lugus Päivä sitten

  Also demonstrates that you don't need trees in the background to make a compelling video.

 • Timo Hiltunen
  Timo Hiltunen Päivä sitten

  Täysin samaa mieltä risukeittimestä! =)

 • Harri M S Kaijansinkko
  Harri M S Kaijansinkko Päivä sitten

  Satulareppu on aika lailla vanhempi keksintö kuin 1950-luvulta. Norjalaiset ( Bergans) kehittivät sen jo 1909 ja Suomessakin niitä tehtiin jo 1920-luvun lopulla, mm armeijalle ja suojeluskunnille kehitettiin satulareppu m/28. Rahoituksen puutteen takia hankintamäärät jäivät pieniksi, korvikkeeksi otettiin jätkän repun mallinen, monelle intistä tuttu "sipulisäkki". Esim. Friitalan 1930-luvun luetteloissa on useita erilaisia satulareppumalleja.

  • Harri M S Kaijansinkko
   Harri M S Kaijansinkko Päivä sitten

   Ruotsalaista armeijasatulareppua m/39 näyttää saavan edelleen Ruotsista, Lekakin myi sitä aikoinaan. Hinnatkin kohtuullisia. Katso esim rodastjarnan.se tai flobyoverskottslager.se

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Jep. Tarkoitin tuota Savotan reppua joka mulla on, ja sen valmistus on alkanut 50-luvulla jolloin Savotta perustettiinkin. Tuollainen vielä vanhempaa perua oleva reppu olis kiva saada kohtuu hyväkuntoisena jostain...

 • DC9848
  DC9848 Päivä sitten

  Hemmettin laadukasta sisältöä, keep up the great work!

 • Janne M
  Janne M Päivä sitten

  Taas tuli Alin suusta 19:16min asiaa! Hyvä esittely video. Sun videoissa on hyvä kuvanlaatu ja hyvä ääni 👍

 • TP
  TP Päivä sitten

  Kiitos videosta, hyviä kirjasuosituksia.

 • turbohc
  turbohc Päivä sitten

  Risukeitin asiaan: Voi olla myös huolellinen ja olla välittämättä turhista säännöistä.

 • Voks
  Voks Päivä sitten

  Aina niin mukavia nämä Alin videot, selkeästi esitettyjä asioita ja mielipiteitä ilman liikaa jauhamista, sopivasti koukuttavia että pakko katsoa loppuun asti ja samalla luontojuttuihin kouluttavia. Pidä sama pohtiva tyyli jatkossakin. =)

 • Retkipalvelu Inari
  Retkipalvelu Inari Päivä sitten

  Pieneen olet saanut Ali kamppeet mahtumaan 👍😅

 • Herman Böök
  Herman Böök Päivä sitten

  Itselläni oli tuo Helle Temagami ostoslistalla, kun jotenkin vaan näyttää niin pirun asialliselta. Taitaapi mennä ostoslista tässä nyt uusiksi 😅

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Kannattaa ainakin varoa rikkomasta sitä väistiä. Tai sit poistaa sen hallitusti. Mä tykkään tuosta tosi paljon myös puukkona. Kahva on todella hyvä käteen.

 • Mika Nordström
  Mika Nordström Päivä sitten

  Mitä makuupussia ja alusvilttiä käytät kesäkaudella?

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Pussi on Marmotin Plasma 30 ja viltti on Hammockgearin Incubator 40F.

 • Mikko Saitseff
  Mikko Saitseff Päivä sitten

  Mukavaa että tällainen varusteiden esittely oli tällä kertaa. Satutko muistamaan että mikä tuubihuivi sinulla on ollut monessa videossa, esim karhunkierroksen videolla? Näytti paljon mukavammalta päässä kuin yleensä ovat aika kireitä.

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Muistaakseni tilasin niitä tuubeja Varustelekasta...

 • Jukka Lehto
  Jukka Lehto Päivä sitten

  Nämä risukeittimet on kyllä outo tapaus, kun niitä vihataan käsittämättömän paljon tuolta MH:n puolelta. Ensiksi suositeltiin käyttämään ja nyt keksitään rajoituksia. Olin joskus aiheesta enemmänkin sinne yhteydessä. Kysyin, että jos teen itse risukeitinmallin, jossa ei ole avotulta näkyvissä, niin saako käyttää esim. metsäpalovaaran aikaan. Ei saa, koska keksitty malli rinnastettaisiin risukeittimeen. No saako käyttää kaminaa metsäpalovaaran aikaa... toki, toki, kaminaa saa käyttää. En saanut järjellistä vastausta siihen miksi kaminaa saa käyttää, mutta esim. entuudestaan tuntematonta ulospäin kipinöimätöntä keitintä ei. Netissä on monia rocket stove keittimiä, jotka ovat risukeittimiä turvallisempia, jos asia näin halutaan ilmaista. Tuolloin tuntui, ettei erikoissuunnittelia tajunnut edes kysymystäni tai viha risukeitintä oli periaatteellista. Mutta ilmeisesti kaminasta pitäisi siis keksiä joku kokoonmenevä malli, jotta se noille kelpaisi. Itse en ole vielä törmännyt puheeseen maanomistajan luvasta, mutta uskon asiaan, koska risukeitintä tahdotaan käsitellä avotulena. Itse käytän nykyään palopeitettä ja modattua vanhaa trangian puolikasta, jonka päälle risukeitin on upotettu. Siinä risukeitin on eristetty maasta ja seisoo upotusten takia todella tukevasti. Katsotaan miten tämä asia etenee, nyt kun risukeitin on otettu silmätikuksi.

  • Jukka Lehto
   Jukka Lehto Päivä sitten

   @Ali Leiniö Olin kirjeenvaihdossa viime kesänä tuonne Metsähallituksen suuntaan tässä poimittuja vastauksia. "- Rinnastetaanko kaikki puulla lämpiävät siirrettävät keittimet/lämmittimet risukeittimeen, muotoon tai malliin katsomatta, vaikka kipinät eivät pääsisi ulos tai ulkopinnat eivät lämpenisi? Kyllä eli niiden käyttö metsä- ja ruovikkopalovaaran aikana on kielletty. Jos tuli voi päästä irti maapohjan tai kipinöinnin kautta on kyseessä avotuli. Maanomistajana Metsähallituksen ohjeistus on, että risukeittimiä ei saa käyttää metsäpalovaroituksen aikana." "- Jos risukeittimessä käyttää polttoaineena alkoholia tai muita epäorgaanisia palotuotteita (esim. sytytyspalat), se rinnastetaan Trangiaan? (Ottaen huomioon, ettei keitin kuumenna ympäristön materiaaleja) (Mm. Kiinan markkinoilla on risukeittimiä joiden sisälle tulee alkoholikuppi) Rinnastetaan risukeittimeen. Maanomistajana Metsähallituksen ohjeistus on, että risukeittimiä ei saa käyttää metsäpalovaroituksen aikana." "- Rinnastetaanko kamina risukeittimeen? Kaminaa ei luokitella avotuleksi, näin ollen kaminaa voi käyttää metsäpalovaroituksen aikana. - Jos edellistä ei rinnasteta risukeittimeen, mitkä asiat tekevät siitä sallitun? Kamina seisoo omilla jaloillaan ja ei ole yhteydessä maahan. Kipinöinnin estämiseksi siinä on myös savuhormi/savupiippu sekä tulipesä on umpinaisessa tilassa." En ole hakemassa lupaa risukeittimelle metsäpalovaaran aikaan ja olen ollutkin polttelematta varoitusten aikaan. Lähinnä tässä harmittaa se asenne jolla asiaan suhtaudutaan. Mainitsin myös vaarallisia kaminoita, mutta niihin ei ottettu kantaa. Kun linjaus on ehdoton ja kaikki ulkoilmaliedetkin rinnastetaan risukeittimeksi, pelkään, että MH alkaa rajoittamaan risukeittimen käyttöä vain tulipaikoilla käytetäväksi tai ne jopa kielletään kokonaan. Tosin noista vastauksista voi myös päätellä millainen risukeitin olisi MH:n hyväksymä jopa metsäpalovaaran aikaan. Jos rakentaa/löytää ns. turvallisen mallin, niin se kait pitäisi demota ja hyväksyttää MH:lla, ettei sen käytöstä tule riitaa. Ehkäpä ovat massojen ohjailun vuoksi siirtyneet kattavaan kieltolinjaan, kun oheistus muuttui niin moneen kertaan viime kesänä. Tuossa parit muutokset ennen ja jälkeen risukeittimien ollessa tapetilla. VANHA: (11/2018) Paloturvallisuusmielessä vaaralliset, pohjastaan kuumentuvat taikka kipinöivät risukeittimet (puukeittimet) rinnastetaan avotulentekoon, eli niitä ei voi käyttää metsäpalovaroituksen aikana ja osassa maata niiden käyttö vaatii maanomistajan luvan. Paloturvallisuusmielessä turvalliset risukeittimet rinnastetaan retkikeittimiin. UUSI: ( 8/2019) Paloturvallisuusmielessä risukeittimet (puukeittimet) rinnastetaan avotulentekoon, eli niitä ei voi käyttää metsäpalovaroituksen ja ruohikkopalovaaran aikana. Piirsin jopa Metsähallitukselle oman melko turvallisen maahan pultattavan risukeitinmallin, joka on tehty tukevasta raudasta 50x20cm ja sopisi hyvin ruuhkaisille tulipaikoille, koska risukeitin on puupihi, verrattuna esim. nuotioon. Ottivat sen kyllä kiitollisesti vastaan ja vaikuttivat kiinnostuneilta.

  • Jukka Lehto
   Jukka Lehto Päivä sitten

   @Retkipalvelu Inari Niin voi lentää monesta kaminamallistakin kipinöitä ja osassa punaisena hehkuvat pellit ovat ihan maata vasten. => Ei mitään riskiä, kun kamina on kamina ja kamina on turvallinen.

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   @Retkipalvelu Inari Jos ne kerran ovat niin vaarallisia, niin luulisi että siitä olisi jotain tietoa olemassa. Mutta kun ei ole. Pelkkä mutuilu ei ole peruste millekäään ainakaan minun mielestäni. Trangia tai kaasukeitin sytyttää kaatuessaan helposti maaston myös, joten täysin idioottivarmaa keitintä tuskin onkaan.

  • Retkipalvelu Inari
   Retkipalvelu Inari Päivä sitten

   No onhan se avotuli, josta voi lentää vaikka kipinöitä maastoon...?

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Vaikuttaa just siltä, että se on jonkun henkilökohtainen missio tai asennekysymys. Mitkään tilastot ei ainakaan tue sitä ajatusta, että nuo purkit olisivat jotenkin vaarallisia. Yleensä rajoituksia perustellaan faktoilla, eikä mutulla.

 • Henri Haapala
  Henri Haapala Päivä sitten

  Mihinkäs päin Lappia tänä kesänä ajattelit mennä?

  • Henri Haapala
   Henri Haapala Päivä sitten

   @Ali Leiniö Okei. Innolla kuitenkin taas odotan uutta reissutaltiointiasi. Hammaskaira kutsuu mua parin viikon päästä. Sopivasti metsää ja tuntureita.

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Oi, niin moneen paikkaan tekis mieli. En viitti vielä paljastaa suunnitelmia, kun en varmaksi vielä tiedä mihin kaikkeen riittää aikaa.

 • Alex B
  Alex B Päivä sitten

  Oli hieno esitys Ali! Vai että risukeitin nyt kielletty mpv aikana? Tuli kyllä vähän yllätyksenä.. En usko että sen enempää rajoituksia tule -menee kyl ihan absurdiksi..

 • Dagfinn Aaslid
  Dagfinn Aaslid Päivä sitten

  Hallo, og mange takk fra Finnmark i Norge! Ut på tur, aldri sur ;)

 • Martin Lugus
  Martin Lugus Päivä sitten

  Another great video! I have been wondering about your rationale regarding gear. I like the way you think and present things. Your philosophical digressions are also an extra treat. I have a hard time capturing exactly how enjoyable your content and manner is.

 • Jone
  Jone Päivä sitten

  Hyvä video.

 • Kanootti & Tomaatti
  Kanootti & Tomaatti Päivä sitten

  Kiitos mielenkiintoisesta videosta! Simppelit ja hyvät kamat sulla. Samaa mieltä kyllä tosta risukeitin-gatesta.. Ihan uskomatonta touhua kyllä. :( Tuo Gattyn kirja täytyy saada jostain!

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Kiitti! Gattyn kirja auttaa ymmärtämään, kuinka vähän lopulta ymmärtää luonnossa liikkumisesta :-) Intiaanit ja kumppanit näkivät luonnon niin yksityiskohtaisesti, että he osasivat neuvoa toisiaan hyvin tarkkaan paikasta toiseen. Heitä ei myöskään haitannut, vaikkei tiedetty missä nyt ollaan, vaan he ajattelivat kotikeskeisesti että mihin suuntaan pitää kulkea ja kuinka kauan, jotta koti tulee vastaan. He eivät ajatelleet itsekeskeisesti sitä sijaintiaan. Hyvin mielenkiintoisia juttuja.

 • Ari Kananen
  Ari Kananen Päivä sitten

  Eeh, mistä tätä risukeittimen kieltolakia voi seurata?

  • Sglydipate
   Sglydipate Päivä sitten

   Niinpä itte ainakin teen tulen risukeittimellä tai trangialla huolellisuutta aina noudattaen - oli metsäpalovaroitus tai ei. Jos tulee metsäpalo, niin otan siitä täyden vastuun.

  • Retkipalvelu Inari
   Retkipalvelu Inari Päivä sitten

   No, jokainenhan meistä vastaa tulisteluistaan ihan itse ja omalla vastuullaan, oli kieltoja tai ei.

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Esimerkiksi se on epäselvää, että pelastuslain tulkinnan mukaan grilli tai muurattu tulisija eivät ole avotulia, mutta peltipurkissa oleva tuli on. Viranomaiset eivät itsekään tiedä missä ne rajat menevät, ja lausuntoja löytyy joka lähtöön.

  • Retkipalvelu Inari
   Retkipalvelu Inari Päivä sitten

   Risukeitin on avotuli, mitä epäselvää siinä on?

 • Jason LXXV
  Jason LXXV Päivä sitten

  Very well organised gear room. I also like the roll down covers you have to keep dust off your gear. Definitely got some good ideas from this thanks 👍🏻

 • jakehockey1
  jakehockey1 Päivä sitten

  Kahvinpurut saattavat auttaa vuotavaan kuksaan. Kahvissa oleva rasva imeytyy puuhun ja tekee siitä tiiviimmän. :D

 • Bruns
  Bruns Päivä sitten

  Nää sun videos ovat olleet todella inspiroivia. Oikeastaan tulee kahta retkeilykanavaa seurattua: tätä sun kanavaas ja sitten Eetua. Molemmista on saanu erittäin paljon mukavaa kipinää näihin retkeilyhommiin. Oon aina ollut tosi luonnonläheinen ihminen ja näistä sunkin videoista näkee tosi hyvin ettei tarvitse olla mikään superukko, että voi mennä ja nauttia Suomen kauniista luonnosta. Ja sekin on todella siistiä ja rohkaisevaa kuulla, että vaikka sullakin on tosi laadukkat varusteet nykyään niin voi tosiaan aloittaa ihan peruskamoilla, että heti ei tarvitse mitään tonnin paukkua laittaa vaan peruskamat kasaan (ja tarvittaessa lainaa vaikka rinkkaa) niin hyvin pääsee alkuun ja tosiaan tärkeintähän ei ole se millä kamoilla sinne metsään pääsee vaan se, että saa irtioton arjesta. Tää sun riipparimeininki on myös tosi siistiä nähdä. Monet muut vetelee telttojen kanssa aina ja vasta sun videoista tuli tietoon, että riipparireissailu on myös todella pätevä vaihtoehto ja näiden videoiden innoituksesta onkin nyt riipparikamat itselle tulossa tuon perinteisen teltan kaveriksi. Jatka samaa rataa näiden tekemistä! Ihan huippusisältöä tuotat!

  • Sglydipate
   Sglydipate Päivä sitten

   Eetulla on pikkasen ongelmia ulosantinsa kanssa - ei meinaa millään saada sanaa suustaan ulos. Kestää iät ja päivät

 • Mauno Koivuviita
  Mauno Koivuviita Päivä sitten

  Kiitos Ali esittelystäsi ja siitä että päästit tutustumaan retkiesi kalustoon. Kaikenlaista tarvitaan retkellä että retki onnistuu.

 • Anonymous Phucker
  Anonymous Phucker Päivä sitten

  On ihan mukavaa retkeillä metsässä kun katsoo mitä kiinanpoika hommailee - fichannel.info/videot/knxkhZFtn3Swp40

 • ukkijpt
  ukkijpt Päivä sitten

  hienoo vielä tuonne tulus pussiin itese poltettua taulaa niin sulla on oletettavasti kaikki?!

 • Lucatz
  Lucatz Päivä sitten

  kyllä se on huono juttu jos risukeittimille asetetaan tollaisia pykäliä

 • Petter Juurikivi
  Petter Juurikivi Päivä sitten

  Hyvä video. Mitenkä toteutat huollon reissun jälkeen. Esim. Tarpin, makuupussin yms kuivattaminen?

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Kiitoksia. Untuvat pysyy kyllä reissussa kuivana, joten laitan ne vaan säilytyspusseihinsa ja hyllyyn. Ne ovat pusseissaan hyvin väljästi, joten jos jotain pientä kosteutta onkin, se kuivuu kyllä pois nopeasti. Tarpin heitän vaan oven ylitse ja kääntelen sitä välillä, niin se kuivuu siinä. Tuo dyneema ei ime vettä itseensä, joten siitäkään ei mahdottomasti tule kuivatettavaa. Astiat pyrin aina pesemään reissussa siihen kuntoon, ettei tarvitsisi kotona erikseen puljata nokisten kippojen kanssa.

 • tatu isola
  tatu isola Päivä sitten

  sulta puuttuu koira noista videoista!! :D olis hyvää seuraa noille sun reissuille! hyviä videoita sä kyl teet ja mukava kattoo niitä! :P 10/10 pakko sanoo!

 • Jyri Ylikoski
  Jyri Ylikoski Päivä sitten

  Risukeitin asia jäi minuakin kiinnostamaan. Yksi plussa taitaa? olla kuitenkin uusilla ohjeilla "avotulen teko vain merkityillä paikoilla" voidaan ohittaa risukeittimellä, jos metsäpalovaroitus ei ole voimassa

 • N .M
  N .M Päivä sitten

  Intin kompassi

 • Eljas Koljonen
  Eljas Koljonen Päivä sitten

  Risukeittimistä Mielestäni ei ole mitää järkeä kieltää niiden käyttöä metsäpalovaroituksen aikana, itselläni ei ole kertaakaan tullut mitään kekälettä tai vastaavaa keittimen ulkopuolelle ja muutenkin noudatan varovaisuuta sitä käytettäessä. Risukeitin on luontoystävällinen vaihtoehto ja hyvä , koska kaikkialla Suomessa ei ole mahdollisuutta tehdä avotulta vapaasti kuten muistaakseni esimerkiksi Ruotsissa. Aasinsiltana maanomistajanlupaan. Olen aika varma ettei ketään metsänomistajaa haittaa, mikäli käytät keittimeesi kuivia risuja hänen metsistään. Meidän pitäisi sallia avotulen teko laajemmin ja opastettava ihmisiä varovaisuuteen. Itselläni on retkillä mukana Savotta Happy Stove, trangian sprii-poltin, marinolia ja itse tehty folio tuulisuoja. Ne ovat kevyet ja voi hyödyntää metsäpalovaroituksen aikana ja huonommalla kelillä. Valitettavasti säädäntöjen seurauksena perinteinen suomalainen eräkulttuuri pääsee rappeutumaan entisestään.

 • tero alhonniemi
  tero alhonniemi Päivä sitten

  Moi Ali . Kiitos mielenkiintoisesta videosta. Se sun kuksa jäi kaivelemaan mieltä. Jos se vuotaa niin pikaliima tipoilla se on helppo paikata ulkoa päin. Ja se kahvinmaku... Tee näin, seuraavan kerran kun keität ihan normikahvit kotona niin hiero peukalolla se märkä kahvinpuru siihen kuksan sisäpintaan pyörivin liikkein niin kauan että pinta on musta. Se jälkeen anna kuivaa kuksan ja kahvi ei maistu enää puulta. Näin olen tehny ja toimii😊😊

 • mas splörör
  mas splörör Päivä sitten

  Oletko solo stovea miettinyt? Loistava risukeitin.

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Olen harkinnut, mutta kun mulla on nyt jo kolme noita keittimiä, niin en tarvitse enempää vaikka se pätevältä vaikuttaakin!

 • JRP Records
  JRP Records Päivä sitten

  Loistava video Ali! Kiitos paljon!

 • Vastenmielinen
  Vastenmielinen Päivä sitten

  Toi varusteiden päivittäminen on kyllä juttujen juttu. Aika moni varmaan aloittaa sieltä armeijaylijäämästä ainakin vaatteiden ja kantolaitteiden suhteen ja ajan mittaan päivittää vähän, hmm, sivistyneempään tavaraan. Itse olen vielä siinä armeijaylijäämävaiheessa vaatteiden osalta ja kun en ole tosiaankaan mikään kovanaama joka ei välittäisi muiden paheksuvista katseista niin aina saa kärsiä ja hävetä kun lähtee omituiset maastokuosit yllä metsään täältä urbaanista ympäristöstä.

 • eija kosonen
  eija kosonen Päivä sitten

  Kuljetatko rumpua koskaan reissullasi?

  • eija kosonen
   eija kosonen Päivä sitten

   @Ali Leiniö kiitos vastauksesta. Mullakin on isompi "Vaame" ja pienemmän tarvikkeet on vielä laatikossa. Tuo inspiroi tekemään matka "vaatimen". Aurinkoista kesää🌞

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Oli mulla se kerran mukana Helvetinjärvellä ja rummutin korkean kallion päällä :-) Mulla on pienempään rumpuun kehikko olemassa, mutta sen nahoittaminen epäonnistui enkä ole hankkinut uutta nahkaa siihen.

 • Nooa Koskinen
  Nooa Koskinen Päivä sitten

  Pyytäisin makuupussien sekä alustojen esittelyä, jopa luentoa. Onko mahdollista

 • Kalastusta Pohjois-savosta

  Hyvä pätkä. Kiinnostavaa nähä mitä vehkeitä mestarilta löytyy.

 • Mintsi
  Mintsi Päivä sitten

  Jonkun aikaa näitä sinun videoitasi on tullut seurattua ja retkeilykärpänen puree vaan pahemmin. Kyselisinkin sinulta suosituksia järkevän hintaiseksi kattila-kahvipannusetiksi yksin reissaavalle. Tarkoitus olisi tehdä ruokaa mahdollisuuksien mukaan tulella, joten alumiini on paljolti pois laskuista. Aloitteleva retkeilijä vaan hukkuu kaikkiin hienoakin hienompiin ultrakevyisiin keittoastioihin.

  • Mikko Kupsala
   Mikko Kupsala 5 tuntia sitten

   MSR Alpine StowAway Pot 775ml, jonka sisälle sopii Trangian 325 kahvipannu. Hyvin on Trangian pannu kestänyt risukeitin ja nuotio käyttöä. Hintaa setillä on noin 40€.

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Tuo mun pieni teräskattila on tällainen: www.thebushcraftstore.co.uk/tbs-750ml-stainless-steel-billy-can-cup-with-bail-handle--lid-39484-p.asp Sisäkkäin menevä pannu- ja kattilasetti yhdelle onkin hankalampi juttu, yleensä tarvitaan vähintään 1,2 litrainen kattila, jotta pannu mahtuu sen sisälle.

  • SamiK
   SamiK Päivä sitten

   Itselläkin sama hakuisessa. Aika hyvän ja pieneen tilaan pakkautuvan alumiinisetin olen löytänyt, mutta terässetti olisi mukava löytää. Kaikki mitä tulee vastaan meinaa vain olla isoja yhden miehen kokkaus tarpeisiin.

 • TheGoldendorf
  TheGoldendorf Päivä sitten

  Jälleen kerran hyvää matskua, kiitos! Taitaa minullakin loppua kaasun roudaaminen luontoon ja risukeitin hankintaan.

 • Rock vaellus
  Rock vaellus Päivä sitten

  Moro Ali! Hyvä varustevideo! Noi kirjat mitä esittelit täytyy lukee. Jos haluat voin tehdä uuden tupin helle-puukkoon free of charge, näin niinkun seuraaja lahjana.

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Vau, tähän tarjoukseen todellakin tartun! Laitatko Messengeriin tai sähköpostiin viestiä. Sposti löytyy kanavan tiedoista.

 • Eemeli Saarelainen
  Eemeli Saarelainen Päivä sitten

  Tulipahan todettua, että vaikka Trangia on sallittu niissäkin paikoissa, missä risukeitin on kielletty, ei sekään ole täysin turvallinen. Vähän tuulisella paikalla tuuli puhalsi liekin suoraan Trangian alle, jossa sattui olemaan muutama kuiva neulanen. Nehän syttyivät oikein iloisesti palamaan, vaikka alle oleva kallio ei toki ollutkaan milläänsäkään. Siis, opetus sekin: kannattaa kiinnittää huomiota, millaisella alustalla keittelee, varsinkin jos on tuulista. Valmistaja taitaa suositella täysin palamatonta alustaa, ja tuossa sen kyllä ymmärsi miksi. Kyllähän se sitä paitsi kuumenee aika paljon alemmasta tuulisuojasta. Harmittaa kyllä, että risukeittimestä on tullut koko ajan enemmän lainsuojaton. Esim. Uudenmaan virkistysalueella risukeitin on sallittu ainoastaan tulipaikoilla, joka aika tehokkaasti nollaa kaiken siitä saatavan hyödyn. Oman kokemuksen perusteella risukeitin (Varusteleka) polttaa sen verran tehokkaasti siihen laitetut materiaalit, että jäljelle jää lähinnä pientä hiiltä ja enimmäkseen tuhkaa. Tuo on kuitenkin helppo hävittää turvallisesti vrt. oikea laiton nuotio.

 • Hartsa
  Hartsa Päivä sitten

  Minä ostin viimevuonna tuollaisen retkisahan Lidlstä ja se oli aikas tahmea sahattava koska terässä ei ollut lainkaan jakoa. Pikainen terän jakaminen auttoi kummasti... Ei mennyt 4,0€ hukkaan.

 • iorbock1
  iorbock1 Päivä sitten

  Mitä pidät Tapiola kirja sarjasta?

  • iorbock1
   iorbock1 Päivä sitten

   @Ali Leiniö Ilman muuta hinnatkaan ei näytä pilviä hipovan. Itse selaillut\lukenut 80 luvun alusta tähän päivään asti.

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   En ole lukenut, mutta noitahan on näköjään hyvin saatavilla . Pitäisköhän hankkia...

 • Pekka Laatu
  Pekka Laatu Päivä sitten

  Hyllyt voi käsitellä puuöljyllä, jossa joku hillitty sävy oman maun mukaan.

 • Jari Järvinen
  Jari Järvinen Päivä sitten

  mahtava video kiitos paljon ali

 • Grenie
  Grenie Päivä sitten

  Minkä merkkinen tuo sinun pieni kattila on? Olen yrittäny katella sopivan kokoista astiaa ruoanlaittoon kun trangian pienin kattila on yhdelle henkilölle liian iso.

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Se on tällainen: www.thebushcraftstore.co.uk/tbs-750ml-stainless-steel-billy-can-cup-with-bail-handle--lid-39484-p.asp

 • Jaager
  Jaager Päivä sitten

  Mutta eikös noi risukeittimet saa pois siitä "avotuli" luokituksesta sillä että ottaa mukaan jonkun alustan kuten trangian pannun laittaa sen keittimen siihen? Korjatakaa jos olen väärässä.

  • Esan Erä ja Luonto
   Esan Erä ja Luonto Päivä sitten

   Ne on keksinyt siihen pykälän, että ei saa aiheuttaa kipinöintiä. Risukeitin on varmasti turvallisin noista keittimistä oikein käytettynä. Kaasu- ja spriikeittimien käyttö on usein hyvinkin huoletonta, koska ei osata pelätä. Olen ollut todistamassa tapahtumaa , jossa trangiaa on tankattu siten, että poltin on ollut telineessä ja sitten spriitä on mennyt "vähän" ohi ja valunut maahan. Tulta perään ja kohta oli liekit myös keittimen ympärillä.

  • Eemeli Saarelainen
   Eemeli Saarelainen Päivä sitten

   Ei. Niissä on edelleen kipinöintivaara.

 • MIKKO VALTANEN
  MIKKO VALTANEN Päivä sitten

  Kiitos paljon Ali Leiniö Hyvää video

 • Anonymous Phucker
  Anonymous Phucker Päivä sitten

  Hyvä video. Entäs kengät ja muut vaatteet ?

 • SMOOTHIE
  SMOOTHIE Päivä sitten

  Sanni Kurkisuo alasti! Tyttö riisui treffisivustolla.. *Lue artikkeli ja katso valokuvia: **mediumweek.com** 🔞*

 • Kai Hautakangas
  Kai Hautakangas Päivä sitten

  Jep...iteki alkaa lämmetä samasta aiheesta kyllä aina.

 • Elias M
  Elias M Päivä sitten

  Päivän paras hetki on kattella sun videoita ja saada inspiraatiota ja hinkua lähteä retkelle :)

 • Halinallet
  Halinallet Päivä sitten

  Näköjään olen rikkonut lakia, kun olen edelleen käyttänyt risukeitintä kiinnittämättä huomiota metsäpalovaroitukseen.

  • Sglydipate
   Sglydipate Päivä sitten

   Nooa Koskinen sitä se teettää kun istutaan ahtaassa kokoushuoneessa ja yritetään keksiä vielä jotakin tähän valmiiseen maailmaan.

  • Nooa Koskinen
   Nooa Koskinen Päivä sitten

   Se on muotia kieltää. Sitten kansa soveltaa käytäntöön näitä kuka mitenkin. Mitä tyhmempiä lakeja sitä huonommaksi menee kansakunnan moraali

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Siellä on nyt joku innokas keksinyt, että pari palavaa oksanpätkää purkissa on kauhea ongelma ja kieltää se pitää.

 • mrasko x2
  mrasko x2 Päivä sitten

  Kyllä perusvälineet riittää pitkälle.Itsellä ihan perusjutut. Tuo risukeitin asia tuli itselle aivan uutena.

 • jesse vaappu
  jesse vaappu Päivä sitten

  Olisit pistäny jotain tavaraa myyntiin nimmarilla!

 • Anton Makkonen
  Anton Makkonen Päivä sitten

  Mistä tuo alun rumpu on?

  • Mikko Nygård
   Mikko Nygård Päivä sitten

   Katsoin itse, että onpa hieno rumpu ja mietin, olisko peräti jokin alkuperäinen shamaanirumpu.

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Kävin viitisen vuotta sitten rumpukurssin, jossa tein tuon itse.

 • Tommy
  Tommy Päivä sitten

  Mahtava video ! Löytyykö Alilta mielipidettä gorka-varusteisiin ?

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Joo, yksi Gorka-puku löytyy. Karuja mutta kunnollisia suojavaatteitahan ne on. Ainakin mun pukuni on todella paksua puuvillaa, vahvoilla nailonivahvikkeilla. Vetoketjuttomuudessa on se huono puoli, että takin kaulus on löysä ja se roikkuu aina alhaalla, eikä suojaa kaulaa yhtään. Tilasin oman pukuni venäläisestä kamuflage.ru nettikaupasta.

 • Jukka Koljonen
  Jukka Koljonen Päivä sitten

  Hyvää kannanottoa risukeitin asiaan!

  • Jukka Ikkelä-Koski
   Jukka Ikkelä-Koski 17 minuuttia sitten

   Niin ja loppujen lopuksi onko risukeitin yhtään sen vaarallisempi kun kaasun kanssa räpeltäminmen?

  • Jukka Lehto
   Jukka Lehto Päivä sitten

   @Timo Jarmala kaminaa saa käyttää aina, jopa metsä- ja ruohikkopalovaaran aikaan. Kysytty Metsähallitukselta. Kamina on kamina ja risukeitin on risukeitin. Ja olipa keitin rakenteeltaan millainen tahansa (vaikka super turvallinen) se rinnastettaisiin risukeittimeen ja sen käyttö olisi esim. vaaranaikaan kiellettyä.

  • Ari Kananen
   Ari Kananen Päivä sitten

   Voiko olla jopa niin, että päättäjät ovat ottaneet etunojan ilmaston lämpenemiseen. Kohtahan täälläkin kasvaa eukalyptus puita, jotka ovat kipinään kovinkin herkkiä....

  • Timo Jarmala
   Timo Jarmala Päivä sitten

   On toi risukeittimen kielto turhaa. Mietin koskeeko toi sama retkikamiinoja? Itse tykkään kotateltan äärellä nauttia kamiinan kotoisuudesta

  • tero alhonniemi
   tero alhonniemi Päivä sitten

   @Ali Leiniö Olen itse metsänomistaja ja en näe mitään syytä kieltää risukeitintä. Ennemmin pitäis kieltää kaikki kertakäyttögrillit varsinkkn nesterallin aikaan. Ne jätetään hehkuvana metsään ja sit se alumiinirasia jää kuitenkin luontoon.. 😈

 • tastysnivel
  tastysnivel Päivä sitten

  Voi olla, että lähtee tuo pitkään katselema Bark River Aurora II veitsi tilaukseen. Varsinkin nyt kun tietää, että se on Ali Leiniö -approved.

  • tastysnivel
   tastysnivel Päivä sitten

   @Ali Leiniö Kiitos vinkeistä, otan ne huomioon.

  • Ali Leiniö
   Ali Leiniö Päivä sitten

   Tämä ei ole mainos, vaan ihan näiden huonon saatavuuden takia vinkkaan sulle saksalaisen Klingenwelt-nettikaupan. Jos sulla on iso käsi, ota sellainen versio missä on linerit kahvassa. Saat vähän tuhdimman kahvan.

 • Erä-Jukka
  Erä-Jukka Päivä sitten

  Voit käsitellä Parafiiniöljyllä ne puuhyllyt, tulee syyt hienosti esiin. 😊 👍

  • Markku Hokkanen
   Markku Hokkanen Päivä sitten

   Kiinanpuuöljy on kanssa hyvää tekemään pinnasta likaa ja vettä hylkivää ja puun väristä vähän tummemman ja päivettyneemmän näköisen. Siveltimellä niin paljon kuin pinta imee ja sitten kuivalla rätillä pois kaikki mikä ei imeytynyt. Seuraavana päivänä voi ottaa käyttöön. Ei haise juuri millekään.

  • Hekla
   Hekla Päivä sitten

   Meinaatko että Ali tarvii syitä että öljyää hyllynsä? Heh heh.. heh...

 • Vilho Melaluoto
  Vilho Melaluoto Päivä sitten

  Tykkään tälläistä varusteiden esittelystä Ostin ite sun esittelemän risukeitimen

 • Retkipalvelu Inari
  Retkipalvelu Inari 2 päivää sitten

  Aitoa meininkiä pehmeällä lumella, yksin ei ole aina helppoa, tiedän! 😉😅 Kiitos videosta!

 • Retkipalvelu Inari
  Retkipalvelu Inari 2 päivää sitten

  Tämän jälkeen taisi lumikengät vaihtua suksiin? 😁 Kiitos!

 • Retkipalvelu Inari
  Retkipalvelu Inari 2 päivää sitten

  Kiitos taas tästäkin! Video noviisina hyvä katsella ja samalla oppia kuvaamista. Se tuo kyllä reissuihin kivaa sisältöä, joskin myös vaivaa. 👍

 • Retkipalvelu Inari
  Retkipalvelu Inari 2 päivää sitten

  Hieno reissu, kiitos!

 • Teemu Keskinen
  Teemu Keskinen 2 päivää sitten

  Nää on kyllä tosi hyviä kauttaaltaan👍🏻 saa hyvää fiilistä ja vinkkiä elokuulle ku ollaan lähdössä Karhunkierrosta valloittamaan ensimmäistä kertaa. 😄